Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.03.23. 10:21

Íjászat és nomád élet

<p>A tavaszi szünet után mozgalmas napok elé néz a csengeri Ady Endre Gimnázium diáksága. Azon túl, hogy 2008 március 26-kán diáknap lesz, az ezt követő két napon is érdekes programok várják az érdeklődőket. <A href="http://apps.szon.hu/download/kmtippek/a_nagy_napok_-_boros_zsanett_2008.03.20..pdf"><IMG height="10" src="http://www.szon.hu/SysRes/Sites/SZON/Pics/Icons/download.gif" width="9" border="0" />&#160;<B>Diákcikk</B></A></p>

A tavaszi szünet után mozgalmas napok elé néz a csengeri Ady Endre Gimnázium diáksága. Azon túl, hogy 2008 március 26-kán diáknap lesz, az ezt követő két napon is érdekes programok várják az érdeklődőket, a már hagyományos Ady-napok keretén belül.

A diáknap is hagyományos rendezvény iskolánkban. A reggel egy diákközgyűléssel indul, aztán elkezdődnek a programok. Többek között lesz főzőverseny, filmnézés, kosárlabda, csocsó és hálózati fociverseny is. A bombameglepetés a gyarmati íjászok produkciója lesz, akik egy kis bemutatót tartanak a nomád magyarok életmódjából. Az íjászat egy történelmi vetélkedővel lesz összekapcsolva.

Az Ady-napok első napját vers- és prózamondó versennyel kezdjük. Iskolánként két tanuló jelentkezhet, hogy ringbe szálljon a díjakért. A testvériskolák tanulói is részt vesznek ezen programokon: a zilahi Ady Liceum, balassagyarmati Mikszáth Kálmán Szakközépiskola és Szakiskola. Érdemes megtekinteni az ifjú művészeket, hiszen egy felejthetetlen élményt nyújtanak, nem beszélve arról, hogy diákjaink számítanak a közönség szavazataira is.

Iskolánkban már korábban kihirdetésre került egy történelmi pályázat az 1848-as forradalom és szabadságharc 160. évfordulójára, a diákok három megadott cím közül választhattak. Továbbá pályázatot hirdettünk a nagy történelmi eseménnyel kapcsolatos illusztrációk versenyére is.

 A beküldött pályaművek közül a legjobb hármat értékelik, eredményhirdetés szintén március 27-én lesz. Az Ady-napok másnapján szokott lenni a hagyományos futball-verseny. Ez az esemény nemcsak a helyi csapatokat, hanem a környező települések csapatait is vonzza. A színvonalas meccsek mellett a hangulat is megfelelő egy tartalmas kikapcsolódáshoz.

Boros Zsanett, Szabó János

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!