Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.03.31. 13:07

Időutazás Nyíregyházáról a reneszánszba

<p>Nyíregyháza - Gregorián zenével és kiállítással vette kezdetét a 38. Gyermekkönyvhónap. <dia width="900" height="700" alt="Időutazás Nyíregyházáról a reneszánszba 2008.03.31."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Id__337_utaz_s_Ny_regyh_z_r_l_a_renesz_nszb/index.shtml , SERIE ,900,700)"><img src="http://apps.szon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Időutazás Nyíregyházáról a reneszánszba 2008.03.31." /></a></dia>&#160;<A href="http://video.szon.hu/members.szon_szerkesztoseg/gyermekkonyvhonap-nyiregyhaza-.wmv/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A></p>

„Katonák” és a „pápa” bevonulásával, valamint Shakespeare: Rómeó és Júlia című tragédiájának jelentével kezdődött el hivatalosan a Gyermekkönyhónap a Móricz Zsigmond Könyvtárban, ami idén – kapcslódva az országos rendezvényhez – a reneszánsz jegyében zajlik.

A megnyitón előbb a Kertvárosi Általános Iskola drámacsoportjának tagjai adták elő műsorukat, majd Gergely Zsolt, a Szabolcs–Szatmár–Bereg Megyei Önkormányzat Intézményfenntartói és Humán Osztályának helyettes osztályvezetője mondott köszöntőt. Megnyitójában kiemelte: a reneszánsz kora gazdag emlékeket hagyott örökül az utókor számára, amelyet ápolni és gondozni kell.

– Nem szabad elfelejtenünk azt sem, hogy a könyvek jelentősége felbecsülhetetlen, a gyermekeket pedig ösztönözni kell az olvasásra, hiszen ők lesznek a jövő olvasói – fogalmazott. Az eseményen dr. Bihari Albertné, a könyvtár igazgatóhelyettese hirdette ki a Mátyás Öröksége című képzőművészeti pályázat nyerteseit, valamint nyitotta meg a rajzokból készült kiállítást is.

- Varró Zsolt -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!