Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.03.17. 10:12

Hidat építenek a a pedagógusok Máriapócson

<p>Máriapócson rendszeresen tanácskoznak az óvónők és a tanárok a gyermekek fejlődése érdekében.</p>

Hidat építünk az óvoda és az iskola között – Így kezdte Oszlávszki Józsefné volt vezető óvónő azt az értekezletete, amelyet a napokban rendeztek meg a máriapócsi óvodapedagógusok és a tanárok részvételével a két évvel ezelőtt átadott új óvodában. Erre az alkalomra elkészült a helytörténeti kiállítás is, amely a településen fellelhető mindennapi eszközöket, az előző nemzedékeket körbevevő használati tárgyakat mutatja meg.

Ízlésesen elrendezve, mint egy falusi házban, a tálalószekrénytől, a karosládáig, a hurkatöltőtől, a katonai kulacsig, a falra függesztett könnyező Mária kép másolatáig, vagy a Kisdednevelés 1930-as évekbeli kiadványáig; mind egy-egy család féltve őrzött kincsei, múltunk jelképei.

A beszélgetésen az iskola nevelői képet kaphattak az óvodában 15 éve bevezetett, használt tevékenység központú programról, amely igen sikeresen működik. Betekintést nyerhettek, hogy a különböző műveltségi területek foglalkozásain mit és hogyan tapasztalhatnak meg a gyermekek. A felnőttek kipróbálhatták a játékokat, az eszközöket – amelyeket a jótékonysági bálok bevételéből is folyamatosan bővítenek. Az eszközök, a hangszerek segítségével egy-egy daltanulás, mesehallgatás még kedvesebb élmény lesz a gyermekeknek, még emlékezetesebbé teszik az óvodai életüket.

A hídépítés folytatódik egymás munkamódszereinek jobb megismerésével, azért, hogy az óvodából az iskolába való „átmenet” a gyermekek számára még zökkenőmentesebb legyen. Áprilisban egy testnevelés foglalkozást tekinthetnek meg a pedagógusok, majd az óvónők látogatnak el az iskolába – tájékoztatta szerkesztőségünket Palóczy Tímea.

- M. Magyar László -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!