Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.03.15. 13:08

Barátokat köszönhet a sportolásnak

<p>Bodnár Boglárka a legutóbbi versenyén, a Sei Shin Ryu Karate Kupán, melyet Nyáregyházán rendeztek meg a napokban, 3 aranyéremmel öregbítette az újfehértói klub hírnevét.</p>

Jó társaságban öröm sportolni! Így gondolja ezt Bodnár Boglárka is, az újfehértói Tai-Qi Boxing Klub egyik tagja, aki az elmúlt 5 évben sok barátot szerzett már a tai-qi boxingnak köszönhetően.

– Már 5 éve foglalkozom ezzel a sporttal – eleveníti fel a kezdeteket Boglárka. – Az anyukám íratott be engem és a testvéremet, Petit, mert nagyon mozgékonyak voltunk és elég sokat ugráltunk. Versenyekre körülbelül 1 éve járok, és általában kempo versenyeken szoktam indulni. Különleges hangulatuk van a versenyeknek, sokat kell bemelegíteni, s olyankor egy kicsit izgulok is. Hogy milyen ellenfelet kapok, az attól függ mennyi a súlyom.

Volt mikor nehezebb ellenfeleket kaptam, de volt, mikor könnyebbeket. Ha átlépem a 30 kg-t, akkor nehezebb leküzdeni az ellenfeleimet! Az első versenyemen volt bennem egy kis feszültség, hogy „jaj, most mi lesz?”. Szerencsére az edzőm, Izsó Mihály sok jó tanáccsal látott el, és próbáltam azok szerint cselekedni. Addig szeretnem ezt a sportot űzni, ameddig csak tudom.

 Ez a sportág nagyon egészséges! Amióta járok, azóta ritkán vagyok beteg, és ha megbetegszem is, csak kissebb meghüléseket kapok el. Észrevettem, hogy mikor ritkábban jártam edzésre, akkor hamarabb és jobban megbetegedtem. Egyébként rengeteg barátot szereztem itt. Akikkel együtt edzek, ők mind a barátaim! Nagyon szeretek edzésekre járni! A versenyekre az anyukám és az ikertestvérem, Peti szokott elkísérni. Peti szintén jár edzésekre. 

Boglárka szép eredményekkel büszkélkedhet.
A közelmúltban rendezték meg a VI. Juhász Ferenc Nemzetközi Emlékversenyt, amelyen két aranyérmet és egy IV. helyezést szerzett a fiatal sportoló. A legutóbbi versenyén, a Sei Shin Ryu Karate Kupán, melyet Nyáregyházán rendeztek meg a napokban, 3 aranyéremmel öregbítette az újfehértói klub hírnevét.
Tóth Margit

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!