Szabolcs-Szatmár-Bereg

2007.11.12. 16:34

Veronika levessel nyert a versenyen

<p>Hétfőn szerkesztőségünkben fogadtuk receptversenyünk második fordulójának első nyertesét. Szabó Veronika a ,,levesek" kategória fődíját vihette haza, ajándékait István András mesterszakácstól vette át. &#160;<a href="http://video.szon.hu/members.szon_szerkesztoseg/video-65.wmv/viewer.html" target="_blank"><img src="http://www.szon.hu/bilder/icons/video.gif" border="0" widht="13" height="10" /></a></p>

A nyíregyházi Szabó Veronika egyetlen recepttel pályázott, s nyert.  A Veronika zöldbablevese című kreációja nem csak vendégeit, hanem ezúttal a zsűrit is lenyűgözte.

A jókedélyű hölgy 25 esztendős korában ismerkedett meg közelebbről a főzéssel, addig édesanyjától próbálta ellesni a fortélyokat. Amikor férjhez ment, saját szárnypróbálgatásai nyomán lett egyre profibb a konyhában. Ma már többnyire csak hétvégén áll a tűzhely mellé, de akkor kísérletezőkedve határtalan.

Veronika zöldbablevese

Fél kg zöldbabot felszeletelek, egy burgonyát, egy sárgarépát, egy petrezselymet karikákra vágok. Olajat hevítek, beleteszek egy felaprított hagymát, egy paprikát, egy paradicsomot és megpárolom. Vízzel felengedem, beleteszem a babot, a zöldségeket és kaprot. Sóval, ételízesítővel, leveskockával fűszerezem. Ha minden megfőtt, tejfölös rántással dúsítom.
Szabó Veronika, Nyíregyháza

Édesapjának és barátainak főz a leggyakrabban, esténként, pusztán a maga kedvéért ritkán ragad fakanalat. Imádja a zöldséges ételeket, nemcsak az ízük, de a színük miatt is, s ha valaki le akarja venni a lábáról Veronikát, legjobb ha levessel kedveskedik neki. Veronika ugyanis az ételek közül ezeket kedveli a leginkább.

 

- Pók Viktória -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!