Szabolcs-Szatmár-Bereg

2007.11.28. 05:59

Kilencedikes szemmel

<p>Újfehértó - Nehéz volt megszokni az új arcokat, tanárokat, valamint az általános iskolainál jóval nagyobb követelményt.</p>

Emlékszem, tavaly ilyenkor, nyolcadikosként sokat gondoltam arra: hová menjek tovább tanulni? Mindig is vonzott az újságírói szakma, de amikor megtudtam, hogy itt a városban, Újfehértón a Bajcsy-Zsilinkszky Endre Gimnázium és Szakképzőiskolában indul gazdasági informatika tagozat, akkor úgy gondoltam: ez egy kihagyhatatlan lehetőség, s valamilyen szinten kapcsolódik az újságíráshoz, így ide jelentkeztem.

Izgatottan vártam az első napot, mivel sikeresen felvételt nyertem az iskolába! Fogalmam sem volt, milyen lesz az új iskola...a sok új osztálytárs...a sok új tanár és a többi iskolatárs. Eleinte nehezen ment a beilleszkedés az új osztályba. Nehéz volt megszokni az új arcokat, tanárokat, valamint az általános iskolainál jóval nagyobb követelményt. Ráadásul sok diáktársam jött egy osztályból. Egy összeszokott csapathoz nem könnyű hozzászokni! Ám nagy meglepetésemre pont az összeszokott kis csapat néhány tagja segített a beilleszkedésben.

Vannak dolgok, melyekre már az első nap rájöttem. Az osztályban a humor játssza a főszerepet, s ezt a verébavatón is bebizonyítottuk, ahol mi nyertünk! A humor mellett a sport is fontos szerepet játszik, hiszen rendszeres téma a foci és a Forma-1, valamint páran fociedzésre is járnak. Fiúk és lányok egyaránt. A tanárok nagyon kedvesek, segítőkészek, de náluk is van egy bizonyos mértékű követelmény, s ez érthető is. Hogy a kilencedikes osztályok megismerkedjenek, az osztályfőnökök kirándulást szerveztek a da Vinci kiállításra, Debrecenbe. A hangulat nagyszerű volt! Így a harmadik hónap vége felé közeledve az osztály egy összetartó csapat lett! Nem bántam meg, hogy ebbe az iskolába jelentkeztem!
Tóth Margit, Bajcsy-Zsilinszky Endre Gimnázium és Szakképzőiskola, Újfehértó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!