Szabolcs-Szatmár-Bereg

2007.11.30. 16:59

Ez a Csősz a tisztább levegőre is vigyáz

<p>Nyíregyháza - Az egészségesebb környezet és a tisztább levegő nemcsak mindannyiunk létjoga, hanem a város vezetésének is érdeke – jelentette ki Csabai Lászlóné, Nyíregyháza polgármestere. &nbsp<A href="http://video.szon.hu/members.szon_szerkesztoseg/flv-facsere%20RT_flv.flv/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.szon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A></p>

A Városházán tartott sajtótájékoztatón abból az alkalomból, hogy 37 darab, négyéves gömbszil – csemetét telepítettek ki a szakemberek az Arany János utcára. A fák a Csősz Kft. Ecoflex - programjának részeként kerültek a megyeszékhelyre.

Bővülő zöldfelületek

Ez az esemény egyszerre szimbolikus és valóságos akciója a környezetünk szépítésének, emellett elősegíti a város levegőjének tisztábban tartását - mondta a felajánló, Csősz Ferenc, a kft. ügyvezető igazgatója.

A fasor ültetését a város főkertésze, Bartha István irányította, aki a tájékoztatón elmondta: a zöldterületek szempontjából az Arany János utca az egyik legszegényebb terület, a gömbszil pedig jó választás, hiszen ezt a fafajt alkalmazzák leggyakrabban városfásításra.

A temetőbe jegenyenyár

A beruházás kapcsolódik a nagy európai autógyártók, köztük a General Motors koncepciójához is: környezettudatosság és a levegő tisztaságának védelme, valamint a környezetvédelem a fejlesztések egyik mozgatórugójává válthatnak.

A polgármesterasszony a faültetéssel kapcsolatban elmondta még: ősszel a város több pontján is fatelepítésre került sor, hiszen kényszerűségből több fát is kivágtak, és ez sok esetben az ott lakók nemtetszésével is találkozott.

Így került sor a Deák Ferenc utcán a gömbakácok és a mocsárciprusok, illetve a temetőben a jegenyenyárak telepítésére.

Arról is szó esett, hogy a belvárosban lévő fafajtákat egészségügyi okokból távolítják el, melyeket hamarosan pótolnak majd. Megtörtént a Jósavárosban is az ígért fapótlás, mely tavaszra összefüggő zöldfelületet hoz létre a lakótelepen.

 

- Sipos Marianna -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!