Futsal

2022.11.06. 08:15

Újonc debrecenivel a soraiban zárja az évet a futsalválogatott

A férfi futsalválogatottra három felkészülési mérkőzés vár a következő négy napban a horvátországi Porecben.

Forrás: DEAC

A Turzó József vezette együttes éppen féltávnál jár a vb-selejtező sorozat aktuális szakaszában, két mérkőzést már lejátszott, márciusban pedig előbb Izraelben lép pályára, majd a horvátokat fogadja. Amennyiben a csapat meg tudja tartani jelenlegi második helyét a csoportban, folytathatja vb-selejtezős szereplését.

Az idei utolsó mérkőzések közül az első kettőt Grönland együttesével játssza a gárda vasárnap és kedden, szerdán pedig a lettek elleni összecsapással zárul a poreci edzőtábor. A 16 fős keretben nem szerepelnek a múlt héten BL-mérkőzéseken pályára lépő Haladás játékosai, így a szakmai stáb több újonc nemzetközi szinten mutatott teljesítményéről is képet kaphat a következő napokban. A listavezető MVFC-t Rábl János és Nagy Imre, míg a DEAC-ot ezúttal Krajcsi Bence, Harmati Tamás, valamint Nagy Bence képviselik, utóbbi abszolút újoncként.

Forrás: Cseh Gábor/Vas Népe

– Sok új játékos van velünk, aminek egyik oka, hogy szeretnénk, ha nagyobb merítési lehetőség állna rendelkezésre, bővebb keretből válogathatnánk a későbbiekben. Ennek megfelelően a mostani összetartáson olyan játékosok is megmutathatják magukat, akik eddig nem voltak kerettagok, de meghatározó játékosok az NB I.-ben. Fontos, hogy olyan játékosokat találjunk, akik elhivatottak a sportág és a válogatott iránt, ennek megfelelően a meccseken mutatott teljesítmény, a nemzetközi szinthez szükséges agresszivitás és taktikai érettség mellett fontos az edzéseken és a mérkőzéseken mutatott mentalitás, a játékosok személyisége is. Ezúttal alacsonyabban rangsorolt riválisokkal mérkőzünk meg, de ma már minden válogatottnak vannak jól képzett, gyors játékosai, így a nemzetközi rutinnal még nem rendelkező játékosok számára remek erőfelmérő lesz ez a három találkozó – mondta az mlsz.hu-nak Turzó József szövetségi kapitány.

HBN
 

A válogatott kerete

Kapusok:
Spandler Mátyás (Veszprém)
Krajcsi Bence (DEAC)
Mezőnyjátékosok:
Bencsik Roland (Kecskemét)
Bíró Attila (Kecskemét)
Aurelio Currenti (Salines Futsal - Svájc)
Fekete Márk (Aramis)
Fridrich Dávid (Veszprém)
Harmati Tamás (DEAC)
Horváth Szabolcs (Aramis)
Kártik Zsombor (Veszprém)
Nagy Bence (DEAC)
Nagy Imre (MVFC)
Pál Patrik (Kecskemét)
Rábl János (MVFC)
Suscsák Máté (Újpest)
Vas Ádám (Haladás II.)

A magyar válogatott programja:
November 6.: Magyarország-Grönland
November 8.: Magyarország-Grönland
November 9.: Magyarország-Lettország

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!