Sport - Salakmotor

2018.08.13. 14:49

Nem búcsúzik, mégsem láthatjuk versenyezni

Debrecen - Tabaka József továbbra sem ül motorra, de nem akar búcsúversenyt, mert bízik a változásban.

Debrecen - Tabaka József továbbra sem ül motorra, de nem akar búcsúversenyt, mert bízik a változásban.

Véglegessé vált, hogy augusztus 20-án megrendezik a salakmotoros Debrecen Nagydíjat, ami immár a 43. lesz a sorban. Az elmúlt héten pénteken meghozott döntés után kiderült, valamennyi magyar élversenyző felkérést kapott a viadalra, ám Tabaka József nem volt a listán. A Hajdú-bihari Napló utána járt, valóban nem indul a magyar bajnok a tradicionális cívisvárosi meghívásos viadalon?

Versenyzőből menedzser

– Az április 28-án megrendezett debreceni egyéni Európa-bajnoki verseny óta nem ültem motoron, így azt a döntést kellett meghoznom, hogy nem állok starthoz augusztus 20-án – kezdte a beszélgetést a debreceni közönségkedvenc. – Ez egy nagyon veszélyes sportág, fizikálisan és mentálisan is topon kell lenni ahhoz, hogy nyugodt szívvel motorra ülhessen a pilóta. A nagydíjig egy edzésen motorozhatnék, viszont ez kevés arra, hogy ideálisan felkészüljek, így nincs értelme kockáztatnom. Most a könnyebb szerep hárul rám, nem versenyzőként, hanem menedzserként próbálok a lehető legtöbbet tenni azért, hogy jól szórakozzon a közönség augusztus 20-án a Gázvezeték utcai salakstadionban.

Bár nagyon kevés időnk volt a szervezésre, úgy érzem, kifejezetten erős mezőnyt sikerült összeverbuválni, remélem, izgalmas csatákat láthat majd a publikum."

Megcsömörlött

Tabaka Józsefet a visszavonulásról is kérdeztük. – Sok helyről hallottam, hogy a Debrecen Nagydíjon kellett volna elköszönnöm a szurkolóktól, de én nem akarok búcsúversenyt. Azért hagytam abba a motorozást, mert nem tudtam azonosulni azzal, ami jelenleg a hazai salakmotorsportot jellemzi. Megcsömörlöttem ettől az egésztől; az egyéni Eb óta teljesen elzárkóztam a sportágtól, még híreket sem olvastam, versenyeket sem néztem. Ami most uralkodik a speedway-ünkben, az nem jó, ezért „jegelem” a dolgot, de nem akarok lezárni semmit. Bízom abban, hogy eljön még a változás ideje, s újra azt érzem majd, hogy van értelme motoroznom! – fogalmazott Tabaka József.

BN


[related-post post_id="3949368"]

[related-post post_id="3948282"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!