Sport

2019.05.05. 10:13

„Hatottak ránk Vili bá’ szavai”

Debrecen - Kovács Anna örül, hogy jól játszott, és nyertek egykori csapata, az Érd ellen.

Debrecen - Kovács Anna örül, hogy jól játszott, és nyertek egykori csapata, az Érd ellen.

Ahogy mondani szokták, nagy vadat ejtett el a DVSC Schaeffler csapata csütörtökön este a Hódosban: Köstner Vilmos tanítványai a jó erőkből álló Érd gárdáját verték 34–31-re a női kézilabda NB I. 24. fordulójában, tették ezt ráadásul úgy, hogy félidőben még Szabó Edina alakulata ment 15–14-re.

Egy hullámhosszon

Mindenki hozzátette a magáét a sikerhez a debreceniek közül, igaz, a két kapus, Oguntoye Viktória és Szabó Dóra, illetve Vantara-Kelemen Éva, Lotte Grigel, Jelena Deszpotovics vagy épp Kovács Anna is extrát nyújtott.

Lapunk a 2010 és 2015 között az Érden kézilabdázó Kovács Annát kérte fel egy kis értékelésre. – A félidő derekán négy góllal is elmentek az érdiek, 11–7-re vezettek, így vezetőedzőnk időt kért. Hatottak ránk Vili bá’ (Köstner Vilmos – a szerk.) szavai, összeszedtük magunkat. Mindenki foggal-körömmel küzdött, nagyon egyben volt a csapat, kivételes az ilyen meccs, mikor ennyire egy hullámhosszon vagyunk. Persze akadtak hibák bőven, de az akaraterőnk és a szívünk vitt minket előre – emlékezett vissza a jobbátlövő, aki jól érezte magát a pályán. – Minden játékos életében nagy kihívást jelent volt klubja ellen játszani, ritka, mikor nekem jól megy az Érddel szemben, de most összejött.

Persze boldog vagyok, hogy olyan produkciót tudtam nyújtani, amellyel én is elégedett lehettem, de ennél sokkal fontosabb, hogy nyertünk”

– fogalmazott a kézis, majd hozzátette, tudják, hogy ez a győzelem a bravúr kategóriába tartozik, de mint mondta, egy diadalt sosem kell megmagyarázni.

Kovács Anna szerint a Fehérvár elleni vereség figyelmeztető jel volt, éppen ezért még inkább odatették magukat, ez is kellett a sikerhez.

Megtudtuk, ünneplésre nem volt mód, inkább a pihenés került a középpontba, hiszen két kemény meccs vár még a Lokira, mely szépen szeretné befejezni az idényt, és ha ez összejön, akkor következhet a dínomdánom.

SZADÓ


[related-post post_id="4223132"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!