Sport

2019.04.06. 09:13

Sima kézisiker az „odavágón”: hozták a kötelezőt a debreceni lányok

Debrecen - A hét végi dupla DVSC–MTK párharc első csörtéjét a Loki nyerte, ugyanis péntek este a női kézilabdázók könnyed győzelmet arattak a fővárosiak fölött. A piros-fehérek húsz perc elteltével elléptek a vendégektől, és végül 30–21-es győzelmet arattak. Folytatás szombat délután a Nagyerdei Stadionban.

Debrecen - A hét végi dupla DVSC–MTK párharc első csörtéjét a Loki nyerte, ugyanis péntek este a női kézilabdázók könnyed győzelmet arattak a fővárosiak fölött. A piros-fehérek húsz perc elteltével elléptek a vendégektől, és végül 30–21-es győzelmet arattak. Folytatás szombat délután a Nagyerdei Stadionban.

Péntek este az MTK-t fogadta a DVSC Schae­ffler a K&H női kézilabdaliga 20. fordulójában. A szurkolóbarát időpontot kihasználva ezer debreceni kézilabdabarát tette tiszteletét a mérkőzésen.

Remek Oguntoye

Rögtön két góllal kezdett a Debrecen, de a vendégek az ijedelem helyett előbb egyenlítettek, majd a vezetést is átvették. Fej fej mellett haladtak a csapatok, ebbe belejátszott, hogy amikor lehetősége lett volna ellépni ellenfelétől a Lokinak egy-egy bosszantó technikai hiba megakadályozta ezt.

Köstner Vilmos jó szokása szerint folyamatosan forgatta a csapatát, a félidő derekán még az ezúttal a szokásosnál talán valamivel halványabb Triffa Ágnest is lehívta a pályáról, hogy helyére Oguntoye Viktóriát állítsa a kapuba. Ez jó húzásnak bizonyult, hiszen a szlovák válogatott hálóőr több bravúrt is bemutatott a játékrész hátralévő idejében. Hízni kezdett a DVSC előnye, Golovin Vla­gyimir időkéréssel próbálta rendezni a kék-fehérek sorait, de ez nem zavarta meg a Lokit, így négygólos előnnyel vonulhattak pihenőre Vantara-Kelemenék (14–10.)

Közte tíz

A szünet után sem ült le a Loki játéka, 10 perc alatt mindössze egy gólt engedtek az MTK játékosainak. Ebben a periódusban a 28. születésnapját éppen pénteken ünneplő Lotte Grigel vezényelte a rohamokat, a jó játéknak hála 21–11-es hazai előnyt mutatott az eredményjelző.

Aztán hirtelen hatra apadt a hazai fór, s ezt már Köstner Vilmos sem nézte jó szemmel, így élt az első időkérés lehetőségével (44. perc, 21–15). A fejmosás jót tett Varsányiéknak, mert hat percen belül visszaállt a 10 gólos differencia (26–16).

Az utolsó periódusban már a fiatalok voltak a pályán, s ügyes megoldásokkal jelezték, hogy szép lehet a jövő a debreceni kézilabdában. A találkozót végül kilenc góllal, 30–21-re nyerte a Debrecen, teljesen megérdemelten.

MSZ


A tények

DVSC-SCHAEFFLER–MTK BUDAPEST 30–21 (14–10)

Debrecen, 1000 néző. V.: Paska, Vastag

DVSC: Triffa – Varsányi 1, Kovács A. 3, BULATH 5 (3), Tóvizi 3, Deszpotovics 1, Vantara-Kelemen 2. Csere: OGUNTOYE (kapus), ARANY 5, Punyko 2 (1), Bordás 1, GRIGEL 6, Zamfirescu, Szabó 1, Borgyos, Poczetnyik. Edző: Köstner Vilmos

MTK: Lajtos – Slakta, Karnik 4, TÓTH 8 (4), Dakos 2, Mihálffy 1, Stranigg 2. Csere: Győri (kapus), Kovács G., Bánfai, Fekete 1, Zsiborás 3. Edző: Golovin Vlagyimir Hétméteresek: 4/4, ill. 6/4


Mesterszemmel

Köstner Vilmos: – Az MTK ügyesen lassította a játékunkat az első félidőben, és az átlövéseikkel is meggyűlt a bajunk. Fokozatosan javult fel a védekezésünk, és a második félidőben a sokkal gyorsabb támadójátékunkkal, s egyenletesen javuló teljesítményünkkel sikerült itthon tartanunk a két pontot. Örülök, hogy a fiatal szélsőinknek is tudtam játéklehetőséget adni.

Golovin Vlagyimir: – Próbáltuk lassítani a Debrecen játékát, s ez az első félidőben sikerült is. A második félidei ritmusukat azonban nem tudtuk felvenni. Volt egy dupla kiállításunk a második játékrész elején, igazából az döntötte el végleg a mérkőzést.


[related-post post_id="4195349"]

Ezek is érdekelhetik