Sport

2019.04.06. 14:41

Jégkorong divízió I/A-vb - Újabb változások a magyar válogatott keretében

Budapest - A svédek elleni pénteki felkészülési mérkőzés után a több helyen változott az április végén rajtoló nurszultani divízió I/A világbajnokságra készülő magyar jégkorong-válogatott kerete.

Budapest - A svédek elleni pénteki felkészülési mérkőzés után a több helyen változott az április végén rajtoló nurszultani divízió I/A világbajnokságra készülő magyar jégkorong-válogatott kerete.

A hazai szövetség honlapja szerint a hétfőtől Miskolcon edzőtáborozó nemzeti csapat keretéből a hátvéd Fejes Nándor és Vokla Roland, valamint a csatár Reisz Áron és Vincze Péter kikerült, helyettük az FTC-vel bajnok Nagy Gergő és a német második vonalban szereplő Wehrs Kevin csatlakozik a csapathoz.

A változtatások után jelenleg hat magyar klub ad játékost a keretbe, ketten pedig Németországban légióskodnak. A mostani névsorban 18-an vannak a tavaly világbajnokságon szerepeltek közül, és 17 hokisnak van A csoportos tapasztalata is.

A válogatott jövő szerdán és pénteken a lengyelekkel mérkőzik meg, míg az edzőtábor utolsó hetében, április 17-én Budapesten Szlovéniával játszik a Tüskecsarnokban Jarmo Tolvanen együttese.

A magyar válogatott felkészülési programja:

  • Magyarország-Lengyelország, április 10., szerda, 19.00, Miskolc
  • Magyarország-Lengyelország, április 12., péntek, 19.00, Miskolc
  • Magyarország-Szlovénia, április 17., szerda, 19.00, Tüskecsarnok
  • Magyarország-Olaszország, április 20., szombat, 19.00, Coventry
  • Magyarország - Nagy-Britannia, április 21., vasárnap, 14.00, Milton Keynes
  • A keret

    kapusok:

    Bálizs Bence (MAC Újbuda), Hetényi Zoltán (DEAC), Rajna Miklós (MAC Újbuda), Vay Ádám (DVTK Jegesmedvék)

    hátvédek:

    Garát Zsombor (MAC Újbuda), Kiss Dániel (DVTK Jegesmedvék), Macaulay Scott (MAC Újbuda), Pozsgai Tamás (MAC Újbuda), Stipsicz Bence (Fehérvár AV19), Szabó Dániel (Fehérvár AV19), Szirányi Bence (DVTK Jegesmedvék), Varga Arnold (UTE), Wehrs Kevin (Tölzer Löwen, német)

    csatárok:

    Bartalis István (Schwenningen, német), Benk András (UTE), Bodó Christopher (MAC Újbuda), Erdély Csanád (Fehérvár AV19), Hári János (Fehérvár AV19), Magosi Bálint (DVTK Jegesmedvék), Miskolczi Márk (DVTK Jegesmedvék), Nagy Gergő (FTC), Nagy Krisztián (MAC Újbuda), Sarauer Andrew (Fehérvár AV19), Sárpátki Tamás (Fehérvár AV19), Sofron István (Fehérvár AV19), Terbócs István (MAC Újbuda), Vas János (DVTK Jegesmedvék)

    - MTI -

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!