Sport

2019.04.05. 14:58

Győrik Csaba a Nemzetközi Sportlövő Szövetség sportbizottságában

Budapest - Győrik Csaba, a magyar sportlövő-válogatott szövetségi kapitánya bekerült a nemzetközi szövetség (ISSF) sportbizottságába.

Budapest - Győrik Csaba, a magyar sportlövő-válogatott szövetségi kapitánya bekerült a nemzetközi szövetség (ISSF) sportbizottságába.

A magyar szövetség pénteki tájékoztatása szerint a most létrehozott sportbizottság a sportág jövőjével foglalkozik majd, Győrik szavai szerint a "lényegi sportszakmai kérdésekkel".

"Azt szögezzük le, hogy amikor a sportág jövőjéről beszélünk, akkor a tokiói olimpia utáni időszakról van szó. Ami pedig a feladatokat illeti: a versenynaptár újragondolása, beleértve a világkupa-versenyeket és a világbajnokságokat. Itt ugye nem titkolt cél például az is, hogy a jövőben ne négyévente legyen a sportlövészetben a vb" - nyilatkozta a kapitány, hozzátéve, hogy sok más kérdésről is tárgyal majd a testület, így például új ruházatról, vagy a döntők lebonyolításáról.

Győrik Csaba már eddig is tagja volt az ISSF edzőbizottságának, és a jövőben is az marad. A nemzetközi szövetség döntéshozó testületének, az úgynevezett adminisztratív tanácsnak pedig Nagy György, az MSSZ első embere a tagja.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!