Sport

2019.03.05. 17:09

Nem rágódik a történteken Kozák Luca

Debrecen - Csalódott, hogy nem futhatott döntőt, de mint mondja, elért időeredményét már nem vehetik el tőle.

Debrecen - Csalódott, hogy nem futhatott döntőt, de mint mondja, elért időeredményét már nem vehetik el tőle.

Elképesztően szerepeltek múlt hétvégén a glasgow-i fedettpályás atlétikai Európa-bajnokságon a Debreceni Sportcentrum-Sportiskola sportolói. Női 60 méter gáton Kerekes Gréta és Kozák Luca is helyezéssel jutott az elődöntőbe: előbbi 8.09 másodperccel futamában a 2., utóbbi 8.08 másodperccel futamában a 3. lett. Összesítésben Kozáké lett a 6., Kerekesé a 7. időeredmény.

Kozák Luca országos csúccsal, futamgyőztesként jutott be a vasárnapi döntőbe. A 22 éves debreceni versenyző remekül kapta el a rajtot, s 7.97 másodperces idejével Siska Xénia 34 éves rekordját (8.00 mp) adta át a múltnak. A befutó után Kozák jobb bokája megbicsaklott, erősen sántított, és sajnos nem is tudta vállalni a futást a fináléban. Kerekes Gréta futamában harmadik lett 8.05-ös idővel, a döntőben pedig 8.03 másodperccel végzett, így ő lett az ötödik leggyorsabb futó Európában.

Van miből meríteni

Csak kedden délelőtt ért haza, de máris lapunk rendelkezésére állt az elképesztő csúcsot elérő Kozák Luca, aki úgy véli, várható volt, hogy szépen teljesít a kontinenstornán. – A szezon eddigi részében végig jókat futottam, csúcsokat döntöttem. Majd az országos bajnokság, amit az Eb-főpróbájának tekintettem, szintén remekül sikerült – tekintett vissza a villámgyors gátas, majd rátért az Európa-bajnokságra.

– Az első futáson hoztam a kötelezőt, korán álltunk rajthoz, sok technikai hibát is vétettem, de az elvárásoknak megfelelően magabiztosan, helyezéssel mentem tovább. Az elődöntőben egy 34 éves rekordot tudtam megdönteni, ami miatt roppant boldog vagyok. Már az én edzőm, külföldiek, és a szövetségtől többen is mondták már, hogy bennem van a nyolc alatti idő, ami szerencsére most be is bizonyosodott. A célba érkezés után, mikor lejöttem a pályáról, azt nyilatkoztam, rajthoz fogok állni a döntőben. De ahogy elmúlt az adrenalinlöket, egyre jobban kezdett fájni a bokám. Mindenki körülöttem sürgött-forgott, elvittek röntgenre, és kiderült, részleges bokaszalag-szakadásom van.

Nem titkolom, szomorú voltam, kicsit sírtam is, de ami történt, megtörtént, felesleges ezen rágni magam."

– Sokan írtak, gratuláltak, és biztattak, és én is úgy állok hozzá, hogy az időt, amit elértem, már senki sem veheti el tőlem. Még csak 22 éves vagyok, remélhetőleg futhatok még több Eb-döntőt is. Előre tekintek, nem kell sokat kihagynom, maximum pár hetet, de most egyébként is pihentem volna egy kicsit. Jó úton haladok, van miből erőt merítenem. A tervek szerint március végén megyek edzőtáborozni, majd június elején kezdek el újra versenyezni, akkor már szabad téren. A világbajnokság most Dohában lesz, ezért a megszokottól később rendezik, így kicsit tolódik az egész program – elevenítette fel a történteket Luca, aki mint kiderült, megnézte a döntőt, és természetesen fájt a szíve, de örült Kerekes Gréta eredményének.

HBN


[related-post post_id="4162256"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!