Sport

2019.03.03. 12:39

Nagy verést kapott a DVSE a fővárosban

Debrecen - A két gárda között 15 gólnyi különbség alakult ki a végére.

Debrecen - A két gárda között 15 gólnyi különbség alakult ki a végére.

Tizenöt gólos vereséget szenvedett a DVSE az FTC-Telekom vendégeként a férfi vízilabda OB I középszakasz első fordulójában. A fővárosiak gyakorlatilag már az első negyedben eldöntötték a találkozót, Miroslav Bajin együttesétől csak fellángolásokra futotta.

Nem sok esélyt hagyott a Fradi, a Szolnok példájából tanulva már az első percektől magas fordulatszámon kezdték a mérkőzést. Vámos Márton rögtön az első két támadásból betalált, így egy perc után már 2–0 állt az eredményjelzőn. A világklasszisok sorát felvonultató hazaiak ezt követően sem lassítottak, és bizonyították, hogy nem véletlenül tartják őket jelenleg a világ egyik legjobb csapatának. Futószalagon vezették a szebbnél szebb akciókat, a DVSE támadásait pedig valósággal megfojtották.

Kiütés lett a vége

10–0 után tört meg a hajdúságiak gólcsendje, ekkor Macsi Martin talált be egy fór lejárta után. A nagyszünetig sem lassított a Ferencváros, a második nyolc percben is hat gólt jegyeztek, így a félidőre a lényegi kérdéseket lezárták (13–2).

A fordulás után sem termett sok babér Miroslav Bajin tanítványainak, a harmadik negyedben is négy gólt szereztek a hazaiak, a szépítésről Dőry Farkas gondoskodott, aki továbbra is a bajnokság egyik legeredményesebb játékosa akcióból. Az utolsó felvonásban a DVSE a Kovács-Dőry duó vezérletével négy gólt is jegyzett, de a vége így is kiütéses hazai siker lett. Szomorkodásra sem oka, sem ideje nincs a cívisvárosiaknak, hiszen szerdán a BVSC-t fogadják a középszakasz második fordulójában.

HBN


A tények

Férfi vízilabda OB I, középszakasz

FTC-TELEKOM–DVSE 22–7 (7–0, 6–2, 4–1, 5–4)

FTC: Vogel – Sheldmayer 3, Vámos 2, , Német 1, Younger 1, Varga D, Jaksics 2. 3 csere: Gárdonyi, Kállay 3, Pohl, Nikics 1, Jansik 4, Varga B. 1, Gór-Nagy 1.

edző: Varga Zsolt

DVSE: Kósik – Kovács 4, Dőry 2, Macsi P., Fekete, Durik, Vidovics csere: Macsi M. 1, Smitula, Zsilák, La Rosa, Dienes, Fejős, Bíró.

edző: Miroslav Bajin

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!