Sport

2019.03.06. 14:32

Komoly sportfejlesztések jönnek

Debrecen - Dr. Papp László elmondta, 2030-ig érdemi változások várhatók a cívisváros sportéletében.

Debrecen - Dr. Papp László elmondta, 2030-ig érdemi változások várhatók a cívisváros sportéletében.

Hagyományteremtő szándékkal hívta össze szerdán a Debreceni Sportcentrum-Sportiskola a különböző debreceni sajtóorgánumok képviselőit egy reggelivel egybekötött beszélgetésre a Hotel Lycium különtermébe.

Becsky András, a Debreceni Sportcentrum Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, a sportcentrum feladatai közé tartozik a létesítmény-üzemeltetés, a rendezvényszervezés, a Debreceni Sportiskola és a társadalmi szerepvállalás. A vezető felelevenítette milyen csodás eredményeket értek el az elmúlt évek során a versenyzőik, illetve hogy milyen nagyszabású viadalokat szerveztek már meg. Arról is beszélt, hogy a tervek szerint többek között 2020 januárjában az ISU Rövidpályás Gyorskorcsolya Európa-bajnokságnak adhat otthont Debrecen, 2022 év elején társházigazdaként az EHF Férfi Kézilabda Eb egyik helyszíne lesz a város, ahogyan 2024-ben az Egyetemi Játékoké is.

Dr. Papp László, Debrecen polgármestere komoly fejlesztéseket helyezett kilátásba, sok változás következhet be a város sport infrastruktúrájában 2030-ig. Egyebek mellett az Oláh Gábor utcai Sportkomplexumot teljesen át szeretnék alakítani, valamint Pallagon megkezdődhet a kézilabda-munkacsarnok építése. A Főnix Csarnok felújítása is elő van irányozva. Kiderült, az idei év nagy kihívása, hogy rendbe tegyék a debreceni salakmotor ügyét. A Debreceni Sportuszoda is tatarozás elé néz, az új uszoda létesítését viszont egyelőre elengedték, azonban nem mondtak le róla. Friss tervnek számít egy velodrom építése kerékpárosok számára, a létesítménynek atlétikai funkciói is lehetnek majd, amivel kombinált módon négyévszakossá tennék az atlétikai centrumot. Illetve a kosárlabda akadémia fejlesztése is ott szerepel a listán, szintén az Oláh Gábor utcán.

Papp László azt is kiemelte, szeretné, ha a helyi gazdasági szereplők a jövőben egyre inkább a sport ügye mellé állnának, és támogatnák a különböző klubokat. – Előrehaladott tárgyalásokat folytatunk cégekkel, hogy támogassák a város sportéletét. Egyre komolyabb harc van kialakulóban a munkaerőért, amiben a láthatóság igen fontos, ebben segíthet a sport – fogalmazott, majd hozzátette, a város 1 milliárd 50 milliót ad a sportnak.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!