Sport

2018.12.27. 14:16

Rondán, de jó szívvel

Debrecen - Giccses pulcsikban rendeztek adománygyűjtéssel egybekötött futást.

Debrecen - Giccses pulcsikban rendeztek adománygyűjtéssel egybekötött futást.

Karácsonyi ronda pulcsis futást rendeztek december 22-én a cívisvárosban, a Nagyerdei Stadion futókörén. A világ számos városában, köztük Budapesten is évről évre megrendezik a csúnya pulcsis jótékonysági futóversenyt, és idén először a Nagyerdő szívébe is elért a kezdeményezés. Engedékeny volt a szervezőbrigád, mivel kocogva, sőt sétálva is meg lehetett tenni a 2000 méteres szakaszt. Szánkózó hóember, télapósapkás csirke, díszes karácsonyfa – ilyen és ehhez hasonló mintájú pulcsik jöttek velünk szembe, ha kilátogattunk az akkor még havas futópályához.

Adni jó!

Az év egyik legmenőbb jótékonysági futásán csaknem 150 ember öltötte magára „ünnepi” pulóverét, de volt, aki nem felejtette otthon a Mikulás-sapkáját és szarvasagancsos hajpántját sem. Részvételi díj nem volt, viszont a szervezők azt kérték: aki eljön a futásra, hozzon magával plüssállatot, mesekönyvet, színező- vagy matricás füzetet, társasjátékot, babát vagy labdát. Ezzel a Debreceni Egyetem Különleges Orvos- és Mentőcsoportjának segítettek, akik a rászoruló gyermekek karácsonyát akarták szebbé tenni a hozott ajándékokkal. Majd szenteste a következőt olvashattuk az esemény Facebook-oldalán: „Egy kisteherautó hátsó rakrésze vagy otthon kipakolva egy kisszoba mérete. Ennyi ajándék gyűlt össze.” Ezzel nagyjából 300 gyermek karácsonyát tette szebbé a ronda pulcsis futóközösség.

ND

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!