Sport

2018.10.04. 14:37

Ismét beverekedte magát a legjobb százba a debreceni teniszező

Debrecen - Tizenöt év után nyert újra nemzetközi szenior tenisztornát Berkó.

Debrecen - Tizenöt év után nyert újra nemzetközi szenior tenisztornát Berkó.

A Ziccer Tenisz Klub vezetője és szenior versenyzője, dr. Berkó Ervin 2005 után újra nemzetközi szenior teniszversenyt nyert. Azóta második és harmadik helyek szép számmal voltak legfőképpen a külföldi eredménylistáján, de egy nem magyar ITF-es bajnoki cím már nagyon hiányzott.

Nemrégiben a Belgrád melletti Pancevóban megrendezett „Top Open” Szerb Nemzetközi Szenior Bajnokságon a szerb bajnok Dragan Atanackov döntőbeli legyőzésével aratott hatalmas sikert Berkó.

A negyeddöntőben egy szerb, az elődöntőben pedig egy montenegrói játékost utasított maga mögé, az utóbbi versenyzőt nagy csatában, 2 óra 10 perces háromszettes mérkőzésen győzte le.

A fináléban végül egy szintén 2 órásnál hosszabb találkozón, 6/7 (3), 6/2, 6/3 arányban verte a nála jóval előkelőbb helyen rangsorolt Atanackovot, aki 2018-ban eddig mindössze két mérkőzést vesztett nemzetközi tornán.

Sokat javított

A szerb nemzetközi megnyerése után folytatta jó szereplését Berkó, akinek az umagi „GMP Kupa” Horvát Nemzetközi Szenior Bajnokságon a negyeddöntőig sikerült jutnia. Itt a világranglista 38. helyén álló lengyel bajnok, Boguslaw Rogowski állította meg, 6/3, 6/1-es győzelmével.

Berkó Ervin nagyszerű eredményeinek köszönhetően feljött a szeniorok ITF világranglistáján az eddigi 164.-ről a 95. helyre.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!