Sport

2018.08.05. 18:45

Úszó Eb - Németh Nándor hatodik 100 méter gyorson

Glasgow - Németh Nándor a hatodik helyen végzett 100 méter gyorson vasárnap a Glasgow-ban zajló multisport Európa-bajnokság úszóversenyein.

Glasgow - Németh Nándor a hatodik helyen végzett 100 méter gyorson vasárnap a Glasgow-ban zajló multisport Európa-bajnokság úszóversenyein.

A 18 éves versenyző 48.55 másodperces idővel csapott célba.

Németh az elődöntő után kijelentette, országos csúcsot (48.26) szeretni úszni a fináléban, melybe a harmadik idővel került be. Plagányi Zsolt tanítványa jól rajtolt, óriási lendülettel kezdett, majd harmadiknak fordult, az utolsó tíz méteren azonban az esélyesebb riválisok lehajrázták.

"A kezdés végre jó volt, olyan, amilyennek elképzeltem, de a végét egyszerűen már nem bírtam. Nem volt ez rossz úszás, de a végére kicsit szétesett. Tegnap, amit végig tudtam tolni, a tempókat és a levegővételeket, most egy kicsit szétesett. Hatodik vagyok Európában, ez nem rossz, az idő lehetett volna jobb" - nyilatkozta Német.

A számot az olasz Alessandro Miressi nyerte.

Eredmények

férfi 100 m gyors, Európa-bajnok:

Alessandro Miressi (Olaszország) 48.01 másodperc

2. Duncan Scott (Nagy-Britannia) 48.23

3. Mehdy Metella (Franciaország) 48.24

...6. NÉMETH NÁNDOR 48.55

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!