Sport

2018.08.14. 11:33

Balaton-átúszás, mégpedig hosszában!

Debrecen - Négy napig szelt a habokat napkeltétől napnyugtáig.

Debrecen - Négy napig szelt a habokat napkeltétől napnyugtáig.

Zimányi András, az ötvenes éveiben járó pilisvörösvári taxis élete nagy álmát valósította meg: négy nap alatt, Kenese és Keszthely között hosszában úszta át a Balatont!

A 80-90 km-es össztáv során négy fős segítő csapat kísérte, a projektvezető Dani fia volt. Mivel az engedély szerint sötétben nem úszhatott, napkeltétől napnyugtáig volt a vízben.

Különleges értéke a teljesítménynek, hogy Zimányi András úszómúlttal nem rendelkezik, az elmúlt években fejlesztette ki úszástudását. 2016 februárjától a Debreceni Szenior Úszó Klub medencei hosszútávúszó csapatával több alkalommal vett részt 20-30 km közötti 12 órás és 24 órás úszásokon, egyre biztatóbb teljesítményt nyújtva. Tavaly körbeúszta a Velencei-tavat.

Összefogás

Saját örömén kívül a Bátor Táboros, súlyosan beteg gyerekek támogatása céljából is úszott Zimányi András, mivel a „Mesterek és tanítványok – Az úszók tizedszer fognak össze a Bátor Táborért” élménykülönítményes csapathoz is csatlakozott.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!