Sport

2018.05.24. 14:21

Lőtávolban az utánpótlás, remek szereplés az ob-n

Debrecen - Ácson rendezték meg a közelmúltban az általános és középiskolások nyíltirányzékú légpuskás és légpisztolyos országos bajnokságát.

Debrecen - Ácson rendezték meg a közelmúltban az általános és középiskolások nyíltirányzékú légpuskás és légpisztolyos országos bajnokságát.

A versenyen népes, 18 fős küldöttség képviselte Hajdú-Bihar megyét, összességében pedig mintegy száznyolcvanan álltak lővonalhoz. A megyénkbeli csapat vezetője, Pető László lapunknak elmondta, a viadalon a kezdő, vagy friss versenyengedéllyel rendelkező lövők indulhattak.

– Remek lehetőség ez a megmérettetés az újoncok számára, hogy tapasztalatokat szerezzenek. Büszke vagyok az indulóinkra, főként a légpisztolyos lányok remekeltek, de a többiek is szépen helytálltak – fogalmazott Pető, aki a Megyei Sportlövő Szövetség elnökeként nagyon biztatónak látja az utánpótlás helyzetét.

Kiemelkedett a mezőnyből az általános iskolás lányok 20 lövéses légpisztolyos indulói között az ebesi Arany János Magyar-Angol Kéttannyelvű Általános Iskola és AMI tanulója, Pető Boglárka, aki bronzérmet szerzett. A középiskolásoknál a debreceni Tóth Árpád Gimnázium növendéke, Hargitai Melissza harmadikként zárt 167 köregységgel. Érdekesség, hogy az első három helyezett egyaránt 167-et lőtt. Negyedik lett a szintén TÁG-os Berde Viktória.

HBN


A hajdú-bihariak eredményei

Nyíltirányzékú Légpuska 20 lövéses, Fiú „általános iskolás” kategória

Egyéni

31. Lajter Bence (Balmazújvárosi Református Isk. és Óvoda), 32. Veres László (Balmazújvárosi Ált. Isk.), 33. Répási Dominik (Balmazújvárosi Református Isk. és Óvoda), 35. Kecskés Attila (Balmazújvárosi Református Isk. és Óvoda), 43. Peterman László (Hajdúszoboszló, Bárdos Lajos Ált. Isk.)

Csapat

4. Balmazújvárosi Református Isk. és Óvoda (Kecskés Attila, Lajter Bence, Répási Dominik)

Légpisztoly 20 lövéses, Leány „általános iskolás” kategória

Egyéni

3. Pető Boglárka (Ebes, Arany János Magyar-Angol Két Tanítási nyelvű Ált. és Alapfokú Művészeti Isk.), 12. Bordás Nóra (Debrecen, Lilla téri Általános Iskola), 23. Reisz Enikő (Debrecen, Petőfi Sándor Ált. Isk.)

Légpisztoly 20 lövéses, Fiú „általános iskolás” kategória

Egyéni

16. Busi Bálint (Debrecen, Hatvani István Ált. Isk.), 22. Tóth Balázs (Debrecen, Bocskai István Ált. Isk.)

Nyíltirányzékú Légpuska 20 lövéses, Fiú „középiskolás” kategória

Egyéni

17. Farkas Krisztián (Derecske, I. Rákóczi György Gimnázium), 29. Kocsis Richárd (Derecske, I. Rákóczi György Gimnázium)

Nyíltirányzékú Légpuska 20 lövéses, Leány „középiskolás” kategória

Egyéni

32. Csire Réka (Debrecen, Református Kollégium Dóczy Gimnáziuma), 33. Cserős Anna (Debrecen, Fazekas Mihály Gimnázium), 34. Salánki Fanni (Derecske, I. Rákóczi György Gimnázium)

Légpisztoly 20 lövéses, Fiú „középiskolás” kategória

Egyéni

16. Reisz Rudolf (Debrecen, Brassai Sámuel Szakgimn. és Szakközépisk.)

Légpisztoly 20 lövéses, Leány „középiskolás” kategória

Egyéni

3. Hargitai Melissza (Debrecen, Tóth Árpád Gimnázium), 4. Berde Viktória (Debrecen, Tóth Árpád Gimnázium)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!