Sport

2018.04.28. 10:50

Nemzetközi pástokon, a cél a válogatottság

Debrecen - Eldől, be tudja-e verekedni magát a nemzeti együttesbe Mihály Kata.

Debrecen - Eldől, be tudja-e verekedni magát a nemzeti együttesbe Mihály Kata.

Újabb megmérettetés vár a Békessy Béla Vívó Klub több sportolójára is: Mihály Kata, Fedor Tamara, Vértesi Lili és Kálmán Gyöngyvér szombaton női párbajtőrben szatellit versenyen vesz részt Splitben – ez a megmérettetés egyben hazai válogató is.

Az egyesület kerekesszékes kardozója, dr. Mező Boglárka pedig Montreálba utazik világkupára a hétvégén.

Élveznék a vívást

Mihály Kata számára kiemelten fontos lesz a horvátországi viadal, ugyanis eldől, bekerül-e a válogatottba. A pontok alapján a ranglista első két helyén álló magyar vívó automatikusan bejut a nemzeti együttesbe, a debreceni vívóhölgy jelenleg a harmadik. Serra Bendegúz, egyesületünk szakmai igazgatója előzetesen elmondta, nem aggódik, ugyanis képesnek érzi Katát arra, hogy beverekedje magát a legjobbak közé.

De persze a többiek számára is fontos a spliti verseny, melyen 22 ország vívója lép pástra. – Felszabadultan szeretnék vívni, most úgy állok neki a küzdelemnek, hogy nem tűztem ki konkrét célt, hanem az a tervem, hogy mindent meg tudjak csinálni, amit úgy érzem, bennem van – így Fedor Tamara.

A Békessy mindössze 15 éves tehetsége, Kálmán Gyöngyvér élvezni szeretné a vívást, a lehető legjobb teljesítményt várja magától. Ez nyilván az első hely lenne, de mivel ez a második ilyen megmérettetése, ezért nem igazán tudja, mire lehet képes az idősebbek között.

Vértesi Lili úgy fogalmazott, hogy újra élvezni szeretné azt, amit csinál, az ifjú sportolóhölgy ugyanis úgy érezte, elveszítette a motivációját.

Németországban töltöttem egy hónapot Tóth Ferenccel, aki a dán válogatott mellett is segédkezett. Azt érzem, jót tett számomra, hogy kiszakadhattam a megszokott közegből, új erőre kaptam.”

Jó lenne végre ismét élvezni, amit csinálok, az most nem érdekel, hogy nyerek-e, a lényeg, hogy amiket kigondolok akciókat, meg tudjam csinálni.

- Békessy Béla Vívó klub -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!