Sport

2018.02.08. 08:35

Bocskai-emlékverseny: mint egy mini világbajnokság

Debrecen - A korábbi világbajnok Erdei Zsolt két, három magyar döntőst vár a Bocskain.

Debrecen - A korábbi világbajnok Erdei Zsolt két, három magyar döntőst vár a Bocskain.

Nem kevesebb, mint egy évet kellett várniuk a bokszbarátoknak Debrecenben, hogy újra „ringszagot” érezzenek. Szerdán kezdődött a Bocskai István Nemzetközi Ökölvívó Emlékverseny huszonkét nemzet részvételével, immáron 62. alkalommal. A férfiak kilenc, a nők négy súlycsoportban versenyeznek. Debrecenből öt sportoló, két férfi és három nő küzd az éremért, a magyar csapat egyébként 36 férfi és 10 női versenyzőből áll.

Milliókat mozdít meg ez a sportág világszerte, rengeteg rajongója van a boksznak. Három kontinensről huszonkét ország vesz részt ezen a sporteseményen, ez is jól mutatja ezt. Olyan ez a verseny, mint egy mini világbajnokság"

– mondta el megnyitó beszédében Komolay Szabolcs, Debrecen Megyei Jogú Város alpolgármestere.

Szívesen gondol vissza

A megnyitó másik vendége Erdei Zsolt, világbajnok magyar félnehézsúlyú profi ökölvívó volt, aki a Magyar Ökölvívó-szakszövetség elnöke jelenleg. – Amatőr bokszolóként sokszor részt vettem a Bocskain, pontosan nem tudom, hogy hányszor nyertem meg, de egyszer sem maradtam alul, az biztos – kezdte mosolyogva mondanivalóját „Madár”.

Nagyon sok sportolót vonz ez a torna, ez látszik a résztvevők számán is. Szeretnek Debrecenbe járni a bokszolók a környező országokból, és távolabbról is. Ezúton is mindent köszönök a cívisvárosnak, akik a lehető legjobb szervezéssel próbálják meg idecsalni a versenyzőket."

Fotó: Molnár Péter

A szomszédos országaink zöme, valamint az igazi nagy boksznemzetek az idén is képviseltetik magukat, az előzetesen bejelentkező országok közül csak Grúzia nem jött el végül.

Magyar esélyek

– Ha az esélyeket kell latolgatnom, akkor szeretem globálisan nézni Magyarországot, vagyis ne szorítkozzunk csak a debreceniekre. Legalább két, három magyar döntőst várok. Hazánk legjobban kvalifikált versenyzőinek oda kell érniük. Gondolok itt Harcsa Zoltánra, Kovács Richárdra, vagy Hámori Ádámra, a teljesség igénye nélkül. Akárhonnan nézem, nagyon kemény a mezőny, azonban az említett versenyzőktől valahol mélyen elvárás lenne, hogy a döntőig meneteljenek – fogalmazott az esélyekkel kapcsolatosan „Madár”.

A magyarok közül szerda este lépett kötelek közé a debreceni érdekeltségű Móna Imre a 81 kg-osok között, s nagyon szoros csatában kapott ki kazah ellenfelétől. – Többet talált tisztán a kazah srác, mint én, kellemetlen ellenfél volt – értékelt szűkszavúan a meccs után Móna. Az Erdei Zsolt által említett nagy esélyesek közül Harcsa megosztott, Kovács pedig egyhangú pontozással győzött. Csütörtökön 14 órától folytatódnak a küzdelmek az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban.

HBN–PI


[related-post post_id="3754934"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!