Sport

2018.01.04. 19:50

Tone Tiselj a Fradi ellen irányítja utoljára a Lokit

Debrecen - Ábrók Zsolt a Naplónak elmondta, hétfőtől Vida Gergő lesz a DVSC-TVP edzője.

Debrecen - Ábrók Zsolt a Naplónak elmondta, hétfőtől Vida Gergő lesz a DVSC-TVP edzője.

Ahogy arról beszámoltunk, valamivel több, mint két év után távozik Tone Tiselj a Loki kispadjáról. A szlovén edző és a klub közös megegyezéssel bontotta fel a szerződést csütörtökön. – Az a plusz, ami kiemelt eddig a középmezőnyből minket, az eltűnt. Az utóbbi időszakban már nem volt meg az összhang – kezdte feltárni az okokat Ábrók Zsolt, a DVSC Kézilabda Kft. ügyvezetője.

– Azt nem mondanám, hogy a szerződés felbontása érlelődött. Ez egy hosszabb folyamat vége. Úgy érzem, több van ebben a csapatban, mint ami meccsről-meccsre kijött. Nagyon hullámzó volt a teljesítményünk.

Igazából két jó találkozónk volt a szezonban: a Lubin elleni hazai mérkőzésünk, valamint a Craiova elleni visszavágónk. Az összes többi találkozó hagyott hiányérzetet maga mögött. Folyamatosan kerestük az okát, de csak nem sikerült megtalálni”

– fogalmazott az ügyvezető.

Tone Tiselj legnagyobb sikere a Debrecennél az volt, amikor 2017-ben a Magyar Kupában először kiütötte az Érdet, majd a Final Four bronzmeccsén parádés játékkal legyőzte a Dunaújvárost, s ezzel megszerezte a jogot, hogy az EHF-kupában induljon. A szombati Ferencváros elleni rangadón még Tiselj mester ül a kispadon, hétfőtől azonban, talán némi meglepetésre, már Vida Gergő irányítja a csapatot.

– Azért esett Vida Gergőre a választásunk, mert egy fiatal, ambiciózus, és nem utolsó sorban saját nevelésű edző. Nem titkoltan szeretnénk belőle egy-két éven belül egy olyan szakembert kinevelni, aki megoldja a Debrecen edzőkérdését hosszú távon is akár. Tele van önbizalommal, és kiváló eredményeket ért el az ifi csapatunkkal. Az sem volt elhanyagolható szempont, hogy ismerik a játékosok, hiszen év eleje óta segíti a felnőtt csapat munkáját. A stáb többi tagja marad, és az is fontos, hogy a másodedzőnkkel, Márián Blankával nagyon jó párost alkotnak.

Ettől függetlenül a következő szezonra próbálunk Vida Gergő mellé keresni olyan neves edzőt, aki segítheti a munkáját”

– adott tájékoztatást lapunknak a fejleményekről Ábrók Zsolt.

HBN-PI


[related-post post_id="3727139"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!