Sport

2017.11.03. 16:04

DVSC: Bödére figyelni kell

Debrecen - A Loki védője, Kinyik Ákos szerint a válogatott támadóval meggyűlhet a bajuk a szombati találkozón.

Debrecen - A Loki védője, Kinyik Ákos szerint a válogatott támadóval meggyűlhet a bajuk a szombati találkozón.

Komoly értékmérő vár a DVSC együttesére szombaton 15.30-tól (élőben a Hajdú Online-on) a Groupama Arénában, a piros-fehérek ellenfele bajnoki tabella listavezetője, a Ferencváros lesz.

Herczeg András, a Loki edzője többször is hangoztatta már, hogy mostanában derül csak ki igazán, hogy hol is tart jelenleg a csapata, hiszen a szezon hátralévő találkozóin a zöldek után a Videoton, a Vasas, a Honvéd és a Diósgyőr lesz az ellenfél.

[related-post post_id="3668442"]

A Fradi elleni meccs ráadásul azért is ígérkezik nehéznek, mert a fővárosi ultrák hosszú idő után ezen a találkozón térnek vissza a lelátóra, és a hírek szerint húszezer nézőt várnak a szervezők a rangadóra. A Debrecen több játékosa, köztük a belső védő Kinyik Ákos is, még sosem játszott ennyi ember előtt.

Nem nyomaszthatja őket

– Úgy vélem, ez nem fog rosszul kihatni a csapatra - nyilatkozta a hátvéd. - Valóban, én sem játszottam még ennyi néző jelenlétében, de ez csak pozitívan befolyásolhat minket. Nagyon várom a mérkőzést és örülök, hogy ilyen hangulatban léphetek pályára. A szakmai stábbal a héten beszélgettünk arról, hogy milyen közegben játszunk majd. Azonban azt mondom, nem szabad, hogy nyomasszon bennünket a felfokozott hangulat – fogalmazott a védő.

[related-post post_id="3667866"]

Felvetettük, hogy talán a DVSC most erőn felül teljesít, és nem kizárt, hogy olykor irreális elvárásokat támasztanak velük szemben a szurkolók. Sokan csalódottak lennének a drukkerek közül, ha pont nélkül távoznának az éllovas otthonából.

Nyilván minden meccsen győzni szeretnénk, de lehet, hogy a Fradi ellen egy döntetlennel is elégedettek lehetnénk, ez majd szombaton kiderül."

– A Ferencváros nagyon masszív, tele sok kiváló labdarúgóval. Mindegyikükre oda kell figyelnünk, de legfőképpen Böde Dánielre, a csatár a góljaival az utóbbi két mérkőzésüket megnyerte nekik. Készültünk rá, reméljük, meg tudjuk fékezni! A mi csapatunk nagyon együtt van, szeretnénk, ha az elejétől a végéig tökéletes lenne a koncentrációnk. Jó lenne lehozni a rangadót kapott gól nélkül, s remélem a támadóink pedig betalálnak a Groupama Arénában – mondta Kinyik.

A Lokiból szombaton hiányozni fog a sérült Szatmári, Sós és Tabakovic.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!