Sport

2017.10.16. 19:01

Iványi Dalma is a női kosárválogatott stábjában

Budapest - Kijelölte szakmai stábját Székely Norbert, akit szeptember végén neveztek ki harmadszor a női kosárlabda-válogatott szövetségi kapitányának.

Budapest - Kijelölte szakmai stábját Székely Norbert, akit szeptember végén neveztek ki harmadszor a női kosárlabda-válogatott szövetségi kapitányának.

A magyar szövetség (MKOSZ) hétfői tájékoztatása szerint a szakvezetőt a korábbi világklasszis irányító, Iványi Dalma, az U16-os válogatottat Európa-bajnoki ezüstéremre vezető Kovács Andrea, valamint az U20-as lányokat Eb-ötödik helyig vivő Cziczás László segíti.

A 2014-ben 134-szeres válogatottként visszavonult Iványi pécsi színekben tízszeres magyar bajnok, tizenegyszeres kupagyőztes, kétszeres Euroliga-bronzérmes, emellett háromszor tagja volt az Euroliga All-star európai válogatottjának.

A nemzeti együttes Európa-bajnoki selejtezőkön szerepel még 2017-ben, két mérkőzése lesz: november 11-én Litvániában lép pályára a Székely-csapat, majd 15-én Miskolcon Albánia lesz az ellenfél. A magyarok csoportjában található még Oroszország.

A Sopront 2009-ben az Euroliga négyes döntőjébe vezető, 43 éves Székely Norbertet azután nevezték ki ismét szakvezetőnek, hogy elődje, Stefan Svitek augusztusban közölte, a jövőben a cseh válogatottat, valamint a Diósgyőrt irányítja.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!