Sport

2017.10.26. 09:37

Előretört a világranglistán a debreceni teniszező

Debrecen - Egyre jobb eredményeket ér el a nemzetközi szenior mezőnyben Berkó Ervin.

Debrecen - Egyre jobb eredményeket ér el a nemzetközi szenior mezőnyben Berkó Ervin.

A debreceni dr. Berkó Ervin (Ziccer Tenisz és Szabadidő Klub) közel másfél éves sérüléshullámot követően az idén megkezdte a felzárkózást a szenior teniszezők ITF-világranglistáján. A korábban 32. helyezett Berkó 2015-ben még a 900. pozíció körül állt az 1260 főt számláló nemzetközi rangsorban, de mostanra a 316. helyre jött fel.

Nyert az esélyesebb

Az A kategóriás Magyar Nemzetközi Bajnokságon nem járt szerencsével, ugyanis ITF rangsora alapján a 16. helyre kellett volna kiemelni, ennek ellenére a rendezők úgy döntöttek, hogy egy nála 50-80 rangsorhelyezéssel hátrébb álló versenyzőt emelnek ki.

Így Berkó hiába nyerte az első fordulót egy német ellen, kiemelése hiányában a 4. kiemelt, és későbbi győztes Stephen Myersszel (AUS) kellett mérkőznie a legjobb tizenhatba jutásért. Berkó sima vereséget szenvedett az esélyesebb riválisától Keszthelyen, ám ettől függetlenül az év hátralévő versenyei alapján reménykedhet akár a 100-150 közé kerülésben is a debreceni szenior teniszező.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!