Sport

2017.09.29. 20:55

Nem sikerült jól a DEAC nyitómérkőzése

Debrecen - Berényi Sándor szerint a Szegeddel vívott meccset döntően befolyásolta két játékosának sérülése.

Debrecen - Berényi Sándor szerint a Szegeddel vívott meccset döntően befolyásolta két játékosának sérülése.

A DEAC a Szegedet látta vendégül története első NB I-es mérkőzésén. Az Oláh Gábor utcai sportcsarnok lelátói megteltek péntek este, így kiváló hangulatban csapott össze a két csapat.

Sokáig szorosan alakult

A vendégek villámrajtot vettek, hamar ötpontos előnyre tettek szert (0–5). A hajdúságiak Lajsz Gergely kosarával kezdték meg a felzárkózást, majd Jahmal Jones dobása után már Berényi Sándor legénysége vezetett (6–5). Szoros csatát hozott az első negyed, sajnos a debreceniek a büntetőkkel hadilábon álltak, négyből egyet sem tudtak értékesíteni.

Fotó: Matey István

A második etap elején ismét a kanadai Jones villant (22–16), ám a Tisza-partiak nem hagyták magukat leszakítani. Sőt, a szünetre a Csongrád megyeiek mehettek minimális fórral (33–35). A harmadik játékrészben Ivan Lilov duplájával 47–44-ra vezetett a DEAC, ám ezt követően a vendégek ritmust váltottak. A két gárda közötti differencia folyamatosan duzzadt, a negyedik negyedben már kétszámjegyű különbséget is mutatott az eredményjelző (50–61). A hajrában egy rendkívül hosszúra nyúló videózás borzolta a kedélyeket, de a szegedieket ez sem tudta kizökkenteni. A debreceniek számára az élvonalbeli bemutatkozás nem párosult győzelemmel, a Naturtex-SZTE-Szedeák 78–66-ra diadalmaskodott.

Érzékeny veszteségek

– Sajnos megéreztük Bognár Kristóf, valamint Farkas Attila hiányát. Igyekeztük felvenni minden szempontból a versenyt ellenfelünkkel, de ennyi elhibázott dobással nem lehet mérkőzést nyerni – jelentette ki cívisvárosiak csapatkapitánya, a Szegedhez ezer szállal kötődő Molnár András a sajtótájékoztatón.

Berényi Sándor szerint Bognár és Farkas sérülése rányomta a bélyegét az összecsapásra, nélkülük néha extrémen alacsony szerkezetben játszott a DEAC. A cívisvárosiak trénere hozzátette, a szegediek remekül felkészültek Ivan Lilovból,de nem ezen múlt a meccs. A vezetőedző úgy véli, a bolgár légiós, aki az előző idényben még a Csongrád megyeieket erősítette, egy kicsit izgatottabb volt ezen a bajnokin.

Az újonc DEAC a következő fordulóban a Paksot fogadja, az ütközet jövő szombaton 17 órakor kezdődik.

HBN


DEAC – Naturtex-SZTE-Szedeák 66–78 (16–16, 17–19, 15–19, 18–24)

Debrecen, Oláh Gábor utcai Sportcsarnok

V.: Pálla Z., Frányó P., Mészáros B. (dr. Gincsai J.).

DEAC: Jones 15, Lilov 12/3, Molnár 13/3, Farkas 16, Armwood 4. Csere: Kósa 3/3, Omenaka 3, Velkey -.

Szedeák: Boltics 20/3, Fortune 9/3, Csirics 18/9, Juhos 8, Sulovics 8. Csere: Kovács Á. 10, Wirth 3/3, Vágvölgyi 2.

Kipontozódott: Lilov (40. perc), ill. Wirth (38. perc).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!