Sport

2017.08.02. 14:21

„Kedves rokonok”

<em>Nagy össznépi banzájra gyűlt össze a rokonság, s mint általában ilyenkor, mindenki igyekezett a legjobb arcát mutatni. Mégiscsak ott volt a háklis, de dúsgazdag nagynéni, aki az effajta rokoni összejöveteleken szerez benyomást a kedves rokonokról, hogy aztán ki-ki érdemei szerint szerepeljen majd a végrendeletében.</em> Égerházi Péter jegyzete.

Nagy össznépi banzájra gyűlt össze a rokonság, s mint általában ilyenkor, mindenki igyekezett a legjobb arcát mutatni. Mégiscsak ott volt a háklis, de dúsgazdag nagynéni, aki az effajta rokoni összejöveteleken szerez benyomást a kedves rokonokról, hogy aztán ki-ki érdemei szerint szerepeljen majd a végrendeletében. Égerházi Péter jegyzete.

Ez a nem túl eredeti, de annál mulatságosabb komédia-panel jutott eszembe, amikor a nemzetet két hétig lázban tartó vizes „vébé” utáni napon az első fanyalgó sorokat elolvastam. Elhúzott az öreglány, most már egymás torkának eshetnek az addig önmérsékletet tanúsító rokonok. Miközben a dúsgazdag nagynéni limuzinjában utazva hálás szívvel morzsolgatja az előző két hét felejthetetlen élményeit és átkozza a sorsot, amiért szeretett családtagjai közül választani kell, azok újra régi arcukat mutatják. Letörölték róla a nemzeti színeket, kukába dobták a zajkeltő eszközöket és velük együtt a két hétig fenntartott egységesség látszatát. „Magyarország, én így szeretlek!?” Eközben a turisztikai ügynökség:„a külföldiek felénél pozitívan változott a Magyarországról kialakult kép, elégedettségük az országgal, tízes skálán 8,73 pont lett.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!