Sport

2017.07.19. 19:33

DVSC-TVP: vezéregyéniségek jöttek

Debrecen - Lotte Grigelt gyakorlatilag elvarázsolta a Hódosban tapasztalható frenetikus atmoszféra.

Debrecen - Lotte Grigelt gyakorlatilag elvarázsolta a Hódosban tapasztalható frenetikus atmoszféra.

– Elsősorban a kézilabdázók személyisége volt meghatározó az átigazolásoknál – hangsúlyozta Tone Tiselj, a DVSC-TVP mestere a szerdai sajtótájékoztatón, amelyen bemutatták a cívisvárosi együttes új szerzeményeit (Hársfalvi Júliát, Hajduch Csengét, Lotte Grigelt, Madalina Zamfirescut, valamint Arna Sif Pálsdottirt).

– A felkészülés elején a megfelelő erőnlét megszerzésén lesz a hangsúly, ezt követi a finomhangolás.

Egyik csapatomnál sem tűztem ki a játékosok elé konkrét helyezést, az a célunk, hogy kiszolgáljuk lelkes szurkolóinkat. Rendkívül erős a bajnokság mezőnye, egyik ellenfelet sem lehet egy kézlegyintéssel elintézni."

– Vannak olyan klubok, amelyekkel egész egyszerűen lehetetlen felvenni a versenyt, de minden meccsen küzdeni fogunk – mutatott rá a szlovén szakvezető, aki a nemzetközi kupával kapcsolatban elmondta, valószínűleg a lengyel Zaglebie Lubinnal mérik össze az erejüket, a vetélytárs búcsúztatása nem ígérkezik könnyű feladatnak.

Szlovéniában hangolnak

Ábrók Zsolt megjegyezte, minden poszton igyekeztek versenyhelyzetet teremteni. Szerinte a Lokinak fiatal, sikeréhes kézisekkel sikerült megállapodást kötnie. Hozzátette, az előző szezonban kevés vezéregyéniséggel rendelkezett az alakulat, ezen is változtatni kívántak. A hajdúságiak ügyvezetője abban bízik, hogy a piros-fehérek a következő idényben jóval stabilabb teljesítményre lesznek képesek.

A dán Grigel, aki a Rosztov Dont hagyta el a cívisvárosiak kedvéért így nyilatkozott:

Az interneten láttam egy videót a drukkerekről, valamint a csarnokban uralkodó csodálatos hangulatról, és gyakorlatilag ekkor döntöttem el végérvényesen, ebben a közegben szeretnék játszani – nyilatkozta a dán Grigel, aki a Rosztov Dont hagyta el a cívisvárosiak kedvéért."

Hársfalvi Júlia a BL-címvédő Győri Audi ETO-tól egy évre kölcsönbe érkezett a DVSC-hez. A válogatottban is számításba vett balszélső elárulta, több játéklehetőségre van szüksége, ezért tette le a voksát a váltás mellett.

– Pályafutásom során először bizonyíthatok külföldön. A döntésem előtt kikértem Szűcs Gabi és a szövetségi kapitány, Ambros Martin véleményét, mindketten arra biztattak, mondjak igent az ajánlatra – válaszolta a Hajdú-bihari Napló kérdésére Madalina Zamfirescu, akit a román kézilabdázás egyik legnagyobb tehetségének tartanak számon.

Tone Tiselj tanítványai jövő héten a szlovéniai Lendva felé veszik az irányt, ahol edzőtábor vár a társaságra. Hársfalviék az első felkészülési meccsüket augusztus harmadikán vívják a román Corona Brasov ellen hazai környezetben, majd két nappal később a Ferencvárossal csapnak össze.

HBN-BÁ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!