Sport

2017.07.17. 16:49

DVSC: még időben jött a hatalmas pofon

Debrecen - „Sok volt a pontatlan átadás, három-négy méteres passzt sem tudtunk megoldani.”

Debrecen - „Sok volt a pontatlan átadás, három-négy méteres passzt sem tudtunk megoldani.”

A remekül sikerült felkészülési meccseken mutatott játékhoz képest egy erőtlen, lélektelen, elképzelés nélkül focizó Lokit láthatott a Nagyerdei Stadionba kilátogatott mintegy 4 és félezer néző az NBI 2017–2018-as bajnokságának idénynyitó összecsapásán szombat este. Az eredmény ismert: 0–0-s félidő után a DVSC 2–1-re kikapott a Mezőkövesdtől úgy, hogy a vendégcsapat a második játékrészben tíz emberrel játszott.

Amit Bandi ’bá kért volna

– Nagyon furcsa helyzet állt elő ezen a meccsen, mert amit jól csináltunk az edzőmérkőzéseken, annak most a nyomát sem láthatta a közönség. Bandi bá’ egy gyors passzos játékot kért tőlünk, azt hogy a középpályán játszók minél hamarabb juttassák fel a labdát az ellenfél kapuja elé. Ez nagyon nem sikerült, mintha leblokkoltunk volna, én is elég kevésszer találkoztam a labdával. Egyelőre értetlenül állok a történtek előtt… – vélekedett a csapat pályán nyújtott teljesítményéről Holman Dávid a mérkőzés lefújása után. A DVSC támadó középpályása szerint a Mezőkövesd nem játszott agresszívabban a Temesvárnál, amelyik ellen az utolsó felkészülési meccsükön 4–0-ra győztek a debreceniek. A bajnokság első mérkőzésén hiányoztak az egy héttel korábbi mérkőzésen sikerhez vezető elemek, illetve a magabiztosság főként – tette hozzá a Loki tízese.

A saját teljesítményem előtt is értetlenül állok. Én sem azt nyújtottam, amit akartam."

– Sokszor éreztem, hogy üresben vagyok és egy egyszerű felpasszal meg lehetett volna bontani a vendégek védelmét, ráfordulnom, ütempasszt adni, ám ebből nagyon kevés volt. Nyilván ez az én hibám is, fejlődnünk kell mind a társaknak, mind nekem. A második félidőben az ellenfél tíz emberrel volt a pályán, de olyan volt, mintha a Loki lett volna emberhátrányban, elég lassan játszottunk. Akkor is sok volt a pontatlan átadás, három-négy méteres passzt sem tudtunk sok esetben megoldani. Egyelőre bosszankodunk, jövő héten kielemezzük a meccset, nagy változás kell a Szombathely elleni találkozóra.

HBN–KZS


[related-post post_id="3552212"]

[related-post post_id="3551767"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!