Sport

2017.06.17. 16:39

Ökölvívó Eb - Két vereség a délutáni programban

Budapest/Harkiv - Szaka István és Vadász András kikapott szombati selejtezős mérkőzésén a harkivi ökölvívó Európa-bajnokságon.

Budapest/Harkiv - Szaka István és Vadász András kikapott szombati selejtezős mérkőzésén a harkivi ökölvívó Európa-bajnokságon.

Az 52 kilogrammos Szaka 4-1-es vereséget szenvedett Manuel Fabrizio Cappaitól. A magyar szövetség a beszámolójában emlékeztet rá, hogy az olasz bokszoló ott volt a legutóbbi két olimpián, míg a magyar bajnok a küldöttség legfiatalabb, 19 éves tagja, így ezen a mérkőzésen bravúrra lett volna szüksége. Az egy fejjel magasabb Cappai élt fizikai fölényével, amit Szaka - a Bocskai emlékverseny győztese - mozgékonysággal igyekezett ellensúlyozni, de ez egy idő után nem sikerült neki: több ütést kapott, mint amennyit adott.

A 69 kilós Vadász egyhangú pontozással, 5-0-ra kapott ki Vasili Beloustól. A moldovai jobb taktikával bokszolt, míg a magyar öklöző sok ütése pontatlan volt.

A szombat esti programban Csóka Nándor (56) és Hámori Ádám (91) lép ringbe.

Az Eb-ről lehet kijutni a szeptemberi világbajnokságra, kategóriánként a legjobb nyolc utazhat majd Hamburgba.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!