Sport

2017.06.15. 11:27

A film pereg tovább

<em>Drámaibb forgatókönyvet nem is lehetett volna írni az életnél Balmazújvároson. Aki ott volt, annak felejthetetlenek maradnak a Kisvárda ellen Zsiga Ervin 84. percben szerzett gólja utáni percek, majd a lefújást követő euforikus órák. Aztán a holly­woodi sablonos „mennyből a pokolba” sémára robbant a jéghideg bomba: két év után elválnak a sikeredző és játékosai, illetve a klub útjai.</em> Égerházi Péter írása.

Drámaibb forgatókönyvet nem is lehetett volna írni az életnél Balmazújvároson. Aki ott volt, annak felejthetetlenek maradnak a Kisvárda ellen Zsiga Ervin 84. percben szerzett gólja utáni percek, majd a lefújást követő euforikus órák. Aztán a holly­woodi sablonos „mennyből a pokolba” sémára robbant a jéghideg bomba: két év után elválnak a sikeredző és játékosai, illetve a klub útjai. Égerházi Péter írása.

S, hogy a robbanás még rombolóbb legyen, kiderült, az élvonalba lépve egy teljesen új stábot kell toborozni. Hogy a filmiparban maradjunk, következett: Ugrás a sötétbe. Egy sikeredző helyére hasonlóan sikereset találni, ráadásul egy osztályt ugorva, na, ez a Lehetetlen küldetés, ahogy maga a megtalált, Horváth Ferenc fogalmazta meg. Ő amúgy is az egyedi véleményformálásról ismert, meg az elmaradhatatlan sáljáról, ami miatt sokan csak „A sálas”-nak hívják. Igen, ő az egyik legmegosztóbb személyiség a hazai edzők közül. Vannak, akik már most temetik az Újvárost miatta. Legfőbb érvük, hogy hét év alatt tucatnál is több kispadon ült már. Igaz, közben azért ezüstérmet szerzett az ETO-val és a Videotonnal is. Számomra viszont felejthetetlen az a beszélgetés, amit a sportújságírók kelet-magyarországi találkozóján folytattunk vele. Amikor elmondta kecskeméti sikerének a kulcsát is, hogy a skóciai Livingston FC-nél tanulta meg, mennyire fontos a pályán kívüli összetartás, amit a lila-fehéreknél is bevezetett. Újvároson ilyen közegbe kerül, most már: Mindent bele, fiúk!


Az NB I-be feljutó Balmaz Kamilla Gyógyfürdő Horváth Ferencet nevezte ki vezetőedzőjének. Mint az a klub szerda délutáni sajtótájékoztatóján kiderült, a tréner kettő plusz egy évre szóló szerződést kötött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!