Sport

2017.05.02. 15:46

Nem becsülik le a riválist az újvárosiak

Balmazújváros - Fekete Ádám szerint az edzőváltás jól sült el a kozármislenyi egyletnél.

Balmazújváros - Fekete Ádám szerint az edzőváltás jól sült el a kozármislenyi egyletnél.

Hétközi fordulóval folytatódik a küzdelem a labdarúgó NB II-ben: a Balmaz Kamilla Gyógyfürdő a Kozármislennyel „akasztja össze a bajszát”, a találkozó szerdán 17.30-kor kezdődik a Baranya megyei településen. A tabellán jelentős távolság választja el a két csapatot egymástól, hiszen a hajdúságiak a harmadik helyen állnak, míg az előző szezonban még harmadosztályú alakulat a tizennyolcadik pozícióban szerénykedik. A Balmaz októberben már két vállra fektette ellenfelét, az 1–0-s győzelem során Kovács Ádám bizonyult a nyerőembernek.

Lendületet adott

– Kemény összecsapásra számítok, mivel ellenfelünk a hétvégén fontos mérkőzésen szenvedett vereséget az utolsó előtti Cigánd otthonában – nyilatkozta a Hajdú-bihari Naplónak Fekete Ádám, az Újváros csatára. – A Kozármisleny a kiesés elől menekül, így számukra minden fellépés kiemelt jelentőséggel bír. Szezon közben edzőt váltott a vetélytársunk, Szanyó Károly és Sándor Tamás ült le a kispadra.

Érkezésüknek köszönhetően új impulzust kapott a gárda, a játékukon is tapasztalható a fejlődés. Ennek ellenére természetesen győzni szeretnénk, ezzel életben tartani a feljutási esélyeinket. Már kedden útnak indultunk, így kipihenten várhatjuk a kezdő sípszót. Szerencsére komolyabb sérülés nem okoz gondot a szakmai stábnak, Zsiga Ervin is felépült, és edzésbe állt.

Értékes remi

Feczkó Tamás együttese vasárnap a Cegléddel csapott össze, a bajnoki 1–1-es döntetlennel zárult, Albert István góljára a Balmazból Rus Adrián válaszolt.

– Harcos derbit vívtunk a hétvégén. Mindkét együttes eltalálta a kapufát, kis szerencsével talán felülmúlhattuk volna a ceglédieket. Egyébként ellenfelünk nem a célfutballra törekedett, bátor stílusban játszott. Azt gondolom, a Pest megyeiek tavaszi szereplését nem érheti kritika. A döntetlen miatt nem voltunk csalódottak, a pontvadászat hajrájában minden egységnek komoly jelentősége lehet a végelszámolásnál – zárta mondandóját Fekete, aki ebben az idényben nyolcszor vette be az ellenlábasok kapuját.

HBN-BÁ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!