Sport

2017.05.22. 15:40

NB II: egyre közelebb a feljutáshoz, újra második a Balmazújváros

Balmazújváros - Fekete Ádám szerint akár több góllal is nyerhettek volna, de a lényeg a három pont.

Balmazújváros - Fekete Ádám szerint akár több góllal is nyerhettek volna, de a lényeg a három pont.

– Már előre tudtuk, hogyan roppant nehéz összecsapás vár ránk, hiszen mindenképp meg kellett nyernünk a Szolnok elleni találkozónkat ahhoz, hogy versenyben maradjunk a feljutásért folytatott harcban. Ennek megfelelően álltunk hozzá a mérkőzéshez, és sikerült is elérni a célunkat – mondta el lapunk érdeklődésére Fekete Ádám, a Balmaz Kamilla Gyógyfürdő csatára.

Az újvárosiak rengeteg helyzetet dolgoztak ki a vasárnap esti, szolnokiakkal szemben vívott hazai meccsükön. Végül egy büntető döntött, melyet épp Fekete buktatásáért ítélt meg a játékvezető a 13. percben. Heffler Norbert állt oda a tizenegyes ponthoz, és helyezte magabiztosan a bal alsóba a labdát.

Történelmet írnának

– Rövid időn belül velem, és csapattársammal Vajda Sanyival szemben is szabálytalankodtak, így egyértelmű volt, hogy büntetőt kell ítélni. Egyébként megjegyzem, a második félidőben is volt olyan szituáció, amelyért be lehetett volna fújni a tizenegyest. A gól után nyugodtabbá vált a játékunk, végig uraltuk az eseményeket.

Akár többel is nyerhettünk volna, de a lényeg, hogy behúztuk a derbit, és a miénk lett a három pont. A forduló többi eredménye is úgy alakult, hogy nekünk jó legyen, így újra ott vagyunk a második helyen

– fogalmazott a támadó, aki azt is elárulta, hogy bíznak a feljutásban.

– Úgy gondolkodunk, hogy másodikok leszünk, és történelmet írunk. Ez természetesen nem lesz egyszerű, hiszen még két forduló hátra van. Legközelebb épp a már biztos feljutó Puskás Akadémiához látogatunk. Biztos vagyok benne, hogy nagy meccs lesz, ők bizonyára bajnokavatásra készülnek, amibe mi szeretnénk belerondítani.

Az újvárosiak keddre pihenőt kaptak, szerdától azonban már gőzerővel a vasárnapi Puskás elleni csatára készülnek.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!