Sport

2017.04.05. 19:40

Férfi vízilabda Bajnokok Ligája - Pireuszi győzelmével csoportelső és elődöntős a Szolnok

Budapest/Pireusz - Az Olympiakosz vendégeként aratott 6-4-es győzelmével egy fordulóval a vége előtt kiharcolta a csoportelsőséget és az ezzel járó elődöntős szereplést a Szolnok férfi vízilabdacsapata a Bajnokok Ligájában.

Budapest/Pireusz - Az Olympiakosz vendégeként aratott 6-4-es győzelmével egy fordulóval a vége előtt kiharcolta a csoportelsőséget és az ezzel járó elődöntős szereplést a Szolnok férfi vízilabdacsapata a Bajnokok Ligájában.

Férfi Bajnokok Ligája, csoportkör, 9. forduló:

A csoport:

Olympiakosz (görög) - Szolnoki Dózsa-Közgép 4-6 (0-1, 2-2, 1-2, 1-1)

a magyar csapat gólszerzői: Varga Dé. 2, Mezei, Prlainovic, Kis G., Vámos

A két csapat azonos pontszámmal vágott neki a szerdai találkozónak abban a tudatban, hogy a győztesnek nem kell vízbe ugrania a hatos döntő első napján, hanem már biztos elődöntősként várhat ellenfélre. Rendkívül kemény csatát, komoly küzdelmet láthatott a közönség kevés góllal, de időnként igazán klasszis megoldásokkal.

A Szolnok nagyszerű védekezésének köszönhetően kétgólos előnnyel "fordult rá" a zárónegyedre, ehhez kellett Nagy Viktor hatalmas bravúrja emberhátrányban, valamint Kis Gábor, majd Vámos Márton parádés találata.

A negyedik negyedben rendkívül idegessé váltak a görögök és sokat hibáztak, de a Szolnok is elrontott két emberelőnyt. A vendéglátók ötméteresből kerültek "lőtávolba", később azonban a magyar oldalon is érkezett a büntető, melynél Varga Dénes kíméletlenül bombázott a léc alá. Ezzel másfél perccel a vége előtt eldöntötte a találkozót.

Később:

A-Híd OSC-Újbuda - Nice (francia) 20.15

B csoport:

ZF-Eger - Partizan Beograd (szerb) 19.00

A BL főtábláján 12 csapat küzd egymással két csoportban. A budapesti döntőnek rendezőként automatikusan résztvevője a Szolnok, rajta kívül az A csoportból még két gárda juthat tovább, míg a B-ből a legjobb három lehet majd ott - az április 26-án záruló főtáblás szakaszt követően - a hatcsapatos fináléban, az úgynevezett Final Sixben, amelynek május 25. és 27. között a Duna Aréna ad otthont.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!