Sport

2017.04.27. 14:35

„Doki” talán már túl van a drámán

Debrecen - A DVSC játékosa, dr. Horváth Zsolt egyelőre csak a teljes felépülésével foglalkozik, a jövő még távolinak tűnik.

Debrecen - A DVSC játékosa, dr. Horváth Zsolt egyelőre csak a teljes felépülésével foglalkozik, a jövő még távolinak tűnik.

Mindenkit megdöbbentett a hír az esztendő elején, amikor meghallotta, hogy a DVSC támadója, dr. Horváth Zsolt nagyon beteg. A jól értesültek azt is tudni vélték, hogy a szívproblémákkal küszködő játékosnak véget érhet a sportkarrierje. Nos, sajnos igazuk lett, ugyanis azóta kiderült, a szívbillentyű-műtéten átesett labdarúgó többé nem futballozhat.

Év elején jött a baj

Dr. Horváth az ünnepeket teljes harmóniában együtt ünnepelte a családjával, azonban a Loki első tréningje után, január 5-én este elkezdődtek a gondok.

Lapunk szerette volna korábban megszólaltatni a piros-fehérek 88-asát, ám természetesen tiszteletben tartottuk azt, hogy egyelőre nem szeretne nyilatkozni. „Doki” most törte meg a csendet.

– Hetente többször is kerestek különböző médiumoktól, hogy mikor tudnék nyilatkozni, de úgy éreztem, most jött el az ideje – nyilatkozta a Hajdú-bihari Naplónak. – Adtam magamnak jó pár hetet, hogy valamelyest megemésszem a történteket. Most úgy vélem, eltelt annyi idő, hogy már tudok, és szerintem kell is róla kommunikálnom – kezdte a beszélgetést a játékos, akinél egy bakteriális fertőzés következtében alakult ki a szívbelhártya-gyulladás, amely tönkretette az egyik szívbillentyűjét, emiatt meg kellett műteniük az orvosoknak. – Arra egyelőre nincs magyarázat, hogy hogyan alakult ez ki nálam. Az első edzésen még dolgoztam, jól éreztem magam, de este belázasodtam. Mint kiderült, ez már a fertőzés jele volt, több mint egy hétig feküdtem lázas betegen. Utána kerültem be a kórházba, az ottani vizsgálatok során derült fény a bajomra – emlékezett vissza dr. Horváth, aki hallhatóan még most is nehezen idézi fel a történteket.

Döbbenet

– Óriási döbbenetet okozott számomra, amikor kiderült, milyen nagy a probléma, és egészen bizonyossá vált, meg kell műteni a szívemet, s azt is elém tárták, hogy egy ilyen operáció mivel jár. Megtudtam, hogy be kell fejeznem az eddigi életformámat, s nem sportolhatok tovább, különösen egy olyan ágát nem művelhetem, ahol ennyire jelen van a test a test elleni küzdelem. Pontosabban, ha folytatom, az életveszélyes lenne számomra – árulta el a szörnyű tényt.

Fotó: Derencsényi István

– Nagyon nehéz időszakon vagyok túl, és természetesen most is a mindennapjaim része, ami történt. Roppant nehéz ezt feldolgozni, de talán mondhatom azt, hogy napról napra jobban vagyok, testileg és lelkileg is. Ebben nagy segítségemre van a családom, a barátnőm és a barátaim, ahogyan a szurkolók szeretete is nagyon jól esik. Szerencsére ők valamelyest megkönnyítették a mögöttem lévő időszak átvészelését – jelentette ki a labdarúgó, akinek manapság pihenéssel telnek napjai, illetve hetente többször gyógytornára jár a cívisvárosban, olykor pedig a szüleinél van Pécsett.

A Loki játékosa

Dr. Horváth Zsolt most hétvégén szakkommentátorként közreműködik az M4 Sport csatornán a Videoton–DVSC mérkőzésen, de ez csak egyszeri alkalomnak tűnik egyelőre.

– Amíg nem épülök föl teljesen, addig nem szeretnék semmivel foglalkozni. Ráadásul 2018 nyaráig szerződésem van a DVSC-vel, addig nem is tudok és nem is akarok semmit komolyabban csinálni. Később szeretnék a labdarúgás közelében maradni, ha van rá lehetőség, ebben a végzettségem és a profi futballban eltöltött éveim talán segítenek majd. De ez még a nagyon távoli időszak zenéje. Ami pedig a Loki mostani szereplését illeti, nagyon sajnálom, hogy a Debrecen ennyire nehéz helyzetben van, nyilván napi szinten követem a csapat körüli történéseket. Kizárt dolognak tartom azonban, hogy kiessen a Loki! Remélem, hogy a múlt hétvégi győzelem a Szombathelyi Haladás ellen kellően megerősítette a fiúkat, hogy elinduljanak a három pontok gyűjtögetésének útján – adott hangot reményeinek a DVSC-ben 36 mérkőzésen nyolc gólt szerző játékos.

HBN


Mint arról a Napló is beszámolt, egy bakteriális fertőzés következtében kialakult szívbillentyű-műtét kellett végrehajtani a DVSC futballistáján, dr. Horváth Zsolton. A februári operáció jól sikerült, azonban mostanra kiderült, hogy a szélső – noha teljes felépülésre számíthat – nem folytathatja profi pályafutását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!