Sport

2017.03.02. 12:46

Buzánszky-kupa: erre a legenda is nagyon büszke lett volna

Debrecen - Az A-Men FC és a Sinter FC diadalmaskodott a finálékban.

Debrecen - Az A-Men FC és a Sinter FC diadalmaskodott a finálékban.

A Buzánszky Jenő Labdarúgó Egyetemi Kupa és a Kozma Mihály Futsal Kupa nagydöntőinek adott otthont a Debreceni Egyetem Sporttudományi Oktatóközpontja a közelmúltban. Az esemény rangját emelte, hogy a díjakat Dunai Antal olimpiai bajnok labdarúgó és Ifjabb Buzánszky Jenő adta át.

A DEAC Futsal és a Sinter Ladies FC női csapatok bemutató mérkőzésével, divíziódöntőkkel, öregfiúk-meccsekkel, a Queencum zenekar koncertjével és a Debreceni Egyetem pom-pom lányainak, az UD Cheerleaders showjával melegítettek a nézők a Buzánszky Jenő Labdarúgó Egyetemi Kupa és a Kozma Mihály Futsal Kupa nagydöntőire a DESOK-ban.

A Kozma Futsal Kupa nyertese a Sinter FC lett, akik a döntőben az A-Men FC-Papírvilággal a rendes játékidőben 0–0-t játszottak, majd büntetőkkel 3–1-re nyertek. Az este utolsó mérkőzését, az egyetemi kupa divízió I-es döntőjében az A-Men FC-Papírvilág és a Made in Italy lépett pályára. A fordulatos, izgalmas pillanatokban is bővelkedő találkozót végül az A-Men FC-Papírvilág csapata nyerte 2–1-re. A harmadik helyet megosztotta egymással a Sinter FC és a Szabolcsi Ragadozók, miután 0–0-s döntetlent játszottak – számolt be az unideb.hu.

– A Debreceni Egyetem életében kiemelt szerepet játszik a sport. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy az elmúlt időszakban komoly fejlesztések valósultak meg, kezdve a SET-központtal, ami a maga komplexitásával Közép-Európában is egyedülálló intézmény, de büszkék vagyunk a kupának otthont adó DESOK-ra is, ahol a sportrendezvényeken kívül kiemelkedő tudományos munkát végeznek az ott dolgozók – hangsúlyozta köszöntőjében Bács Zoltán kancellár.

Dunai Antal az eredményhirdetés előtt felidézte, hogy nem idegen számára Debrecen, hiszen félig innen származik, legutóbb pedig alig néhány hónapja járt a városban, amikor előadást tartott a Debreceni Egyetemen.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!