Sport

2017.03.31. 17:04

Balmazújváros: türelmes játék vezethet eredményre

Balmazújváros - Fekete Ádám szerint az újvárosiak haloványabb sorozata ellenére nem kell kongatni a vészharangot.

Balmazújváros - Fekete Ádám szerint az újvárosiak haloványabb sorozata ellenére nem kell kongatni a vészharangot.

A Balmaz Kamilla Gyógyfürdő a Credobus Mosonmagyaróvár csapatát látja vendégül vasárnap 18 órától a Merkantil Bank NB II. 27. fordulójában. Mindkét egyletnek égető szüksége lenne a három pontra, ugyanis a hajdúságiak három találkozó óta nyeretlenek, míg az óváriak ugyan a Kozármisleny felülmúlásával nyitották a 2017-es esztendőt, de azóta egy döntetlen mellett négyszer vesztesen hagyták el a játékteret.

Hiányzó kulcsemberek

– Nagyon fontos összecsapás vár ránk, amelyen egyértelműen a győzelem a célunk – osztotta meg gondolatait a Hajdú-bihari Naplóval Fekete Ádám. – Tamás László eltiltását tölti, Zsiga Ervin pedig sérülés után lábadozik. Mindketten fontos láncszemei a Balmazújvárosnak, de igyekszünk pótolni őket. Az ellenfelek mostanában úgy érkeznek hozzánk, hogy ha egy pontot szereznek, már elégedetten távoznak. Hogy mivel lehet feltörni egy masszívan védekező alakulatot?

Szerintem a legfontosabb a tiszta fej, ne legyünk görcsösek, ne kapkodjunk, mivel előbb-utóbb biztosan helyzetbe kerülünk.

Nyilván a távoli lövések, valamint az oldalról érkező labdák egyaránt hatásosak lehetnek.

A hajdúságiak az őszi szezonban idegenben fektették két vállra hétvégi vetélytársukat. A 2–1-es diadalból Németh Ádám és Farkas II. Balázs góllal vette ki a részét. Fekete szerint ebből az ütközetből messzemenő következtetéseket felesleges levonni, tudniillik a hétvégi „randevú” teljesen más meccsnek ígérkezik.

Hatásos csapatépítés

Az Újváros kisebb gödörbe került az utóbbi időben, a gyengébb szereplés mennyire nyomta rá a bélyegét a hangulatra?

– Egy csapat életében vannak jobb és rosszabb periódusok, ám tragédia nem történt. Sokat beszélgettünk egymással mostanában, az edző is elmondta a véleményét. A Zalaegerszeg elleni fiaskót gyorsan el kellett felejtenünk. Úgy éreztem, a Békéscsabával vívott mérkőzésen mi domináltunk, veszélyesebben futballoztunk, nem érdemeltünk vereséget. Szerdán csapatépítő program várt a társaságra, egy kvízjátékot szerveztek nekünk. Jól éreztük magunkat, sokat nevettünk. Fontosnak tartom az ehhez hasonló eseményeket, mivel az ember kiszakadhat a szürke hétköznapokból – fogalmazott a csatár, aki a pontvadászat idei kiírásában már nyolc találatot szerzett.

HBN-BÁ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!