Sport

2017.02.07. 14:12

Veszélybe kerülhet a Loki-játékos karrierje

Debrecen - Dr. Horváth Zsolton a múlt héten szívműtétet hajtottak végre, megkezdődött a felépülése.

Debrecen - Dr. Horváth Zsolton a múlt héten szívműtétet hajtottak végre, megkezdődött a felépülése.

Komoly kihívással kell megküzdenie dr. Horváth Zsoltnak, a DVSC támadó középpályásának, akinek emiatt veszélybe került a további pályafutása. A 28 esztendős labdarúgó nemrég átesett egy súlyos, bakteriális fertőzésen, amelynek szövődményeként szívbelhártya-gyulladást kapott. A betegség megtámadta a szívbillentyűjét, amelyet a múlt héten ki kellett cserélni a debreceni Kardiológiai és Szívsebészeti Klinikán.

Jól sikerült a műtét

A műtét jól sikerült, a játékos megfelelő állapotban van, és jó esélye van a teljes felépülésre, ez a folyamat azonban hónapokig is eltart.

Arról egyelőre korai lenne beszélni, hogy mi lesz vele a távolabbi jövőben, de sajnos komoly esély van rá, hogy a pályafutása véget ér a legmagasabb szinten.

Lapunk megkereste Róka Gézát, a Debrecen cégvezetőjét, aki kis türelmet kért, mint mondta, a honlapon hamarosan tájékoztatják a közvéleményt. A dvsc.hu nem sokkal később a következőt jelentette meg: „Mint ahogy arról már korábban beszámoltunk, dr. Horváth Zsolt kórházba került. Játékosunk súlyos, bakteriális fertőzést kapott, amelynek következtében szívbelhártya-gyulladás alakult ki nála. A futballista az elmúlt héten szívműtéten esett át. A beavatkozás komplikációmentesen zajlott, a játékosnak megkezdődött a gyógyulása, jó esélye van a teljes felépülésre. Ismételten kérnénk a sajtó képviselőit, hogy a játékos felépülése érdekében a klubhoz forduljanak információkért”.

A hajdúsági támadó Pécsett kezdte pályafutását, onnan az MTK-hoz vezetett az útja. A DVSC 2015-ben igazolta le, dr. Horváth az őszi szezonban 18 mérkőzésen két gólig jutott, az élvonalbeli mérlege pedig 119/21.

Szerdán hazaindul a Loki

A piros-fehérekhez kapcsolódó hír, hogy a debreceni legénység számára szerdán véget ér az edzőtábor (az Atlantic Kupa harmadik helyéért a DVSC a Sahtar Doneckkel mérkőzik meg Portugáliában, a találkozót kedden 20.45-től rendezik). A Loki tehát hazafelé veszi az irányt, a csapat csütörtök hajnalban érkezik meg a cívisvárosba. Sok idejük nem lesz a pihenésre Tőzséréknek, ugyanis szombaton 14 órától a Békéscsabával vívnak felkészülési mérkőzést Pallagon. Egy héttel később pedig jön az NB I tavaszi nyitánya a Fradi ellen, amelnyek a Nagyerdei Stadion ad otthont.

HBN


Debrecen - A beavatkozás szerencsére jól sikerült, megkezdődött a felépülése.


Debrecen - Dr. Horváth Zsolt január 10-én megkezdte a felkészülést a DVSC-vel, nem sokkal később azonban megbetegedett. Orvosi vizsgálatokra járt, hogy fény derüljön arra, mi okozza a gyengeséget és a rosszulléteket. Mint kiderült, a középpályás bakteriális fertőzést kapott, amelynek következtében súlyos, gyulladásos folyamat indult be a szervezetében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!