Sport

2017.02.09. 10:08

Risztov Éva hivatalosan is bejelentette visszavonulását

Budapest - Hivatalosan is bejelentette visszavonulását Risztov Éva olimpiai bajnok úszó.

Budapest - Hivatalosan is bejelentette visszavonulását Risztov Éva olimpiai bajnok úszó.

"Harmincegy éves vagyok, az embernek néha tudnia kell valamit abbahagyni, valahol pedig el kell kezdeni egy civil életet" - mondta a Facebook-oldalán közvetített élő videóban a 2012-es londoni olimpián 10 kilométeren győztes versenyző. "Ötéves korom óta azért küzdöttem, hogy olimpiai bajnok legyek. A pályafutásom dimbes-dombos volt, volt hogy magaslatokon, volt hogy mélyponton voltam."

Risztov - akinek visszavonulását délelőtt "szellőztette meg" a Ripost - hozzátette, a sok második hellyel, valamint egy olimpiai negyedik hellyel nem volt elégedett pályafutása első szakaszában, ezért 19 évesen visszavonult, majd 23 éves korában újra kezdte a versenyzést. 2012-ben valóra vált az álma, elmondása szerint élete legszebb napja volt, amikor olimpiai bajnok lett.

Risztov - aki a jövőben a TMC menedzseriroda sport divíziójában dolgozik - 2005-ös első visszavonulásáig kizárólag medencében versenyzett, s nyert három világ- és öt Európa-bajnoki ezüstérmet. Négy évvel később tért vissza, akkor már elsősorban a nyíltvízi úszásra koncentrált, de indult hosszabb medencés számokban is, melynek köszönhetően további egy ezüsttel és egy bronzzal gazdagította Eb-s éremgyűjteményét. A pályája csúcsaként Londonban olimpiai bajnok lett 10 kilométeren, tavaly Rióban címvédőként a 13. helyen ért célba.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!