Sport

2017.02.20. 13:15

Első helyen várja a folytatást a DEAC

Debrecen - A Békés elleni győzelmével átvette a vezetést a tabellán a DEAC Kamilla Gyógyfürdő. Az egyetem női kosárlabdázói szintén fontos rangadót nyertek meg a hétvégén.

Debrecen - A Békés elleni győzelmével átvette a vezetést a tabellán a DEAC Kamilla Gyógyfürdő. Az egyetem női kosárlabdázói szintén fontos rangadót nyertek meg a hétvégén.

Nagy volt a tét a DEAC férfi kosarasai számára a február 17-ei mérkőzésen, hiszen az esetleges győzelmükön múlt a listavezető hely. A januárról elhalasztott meccsen Berényi Sándor tanítványai hamar átvették a vezetést, Velkey Jánosékat nem tudta a Békési SzSK utolérni.

A száz pont ezúttal nem jött össze, de alig maradtak el tőle a debreceniek, hiszen 97-et dobtak. Az idegenbeli sikerrel a DEAC beérte a listavezető Miskolc-Hódmezővásérhely kettőst, ráadásul jobb kosárarányának köszönhetően át is vette a vezetést. A következő fordulóban a végelszámolásnál is duplán számító mérkőzés vár a cívisvárosiakra, hiszen jövő hét szombaton a Hódmezővásárhelyhez látogatnak.

- Meghatározta a mérkőzést, hogy jól dobtunk kintről, ezáltal több területünk maradt a gyűrű alatt, amit ki is használtunk. Hiányérzetem van a védekezésünkkel kapcsolatban, helyenként nem voltunk olyan agresszívek, mint amennyire szerettünk volna, de azt gondolom, hogy a 25 pontos idegenbeli sikerünk így is szép teljesítmény – értékelt Berényi Sándor.

Békési SzSK – DEAC Kamilla Gyógyfürdő 72-97

Rangadót játszottak a női kosarasok, akik hazai pályán a DVTK gárdájával találkoztak. A mérkőzés mindkét csapat számára fontos volt, hiszen az alapszakasz hajrájához közeledve a két együttes gyakorlatilag egymás között fogja eldönteni a rájátszást jelentő negyedik hely sorsát.

A fordulatos meccsen végül a debreceniek diadalmaskodtak, így már két győzelemmel tart előrébb riválisánál Kovács Imre csapata, ráadásul az egymás elleni mérleg is a DEAC-nak kedvez, így gyakorlatilag 3 mérkőzés előnyük van az utolsó öt fordulóra.

DEAC – Aluinvent DVTK U23 63-56

A női futsalosoknak kevésbé volt sikeres a hétvégéjük, ők nagy arányú vereséget szenvedtek, 1-9-re kaptak ki a Hajdúböszörményi TE I.-től. Ráadásul a debreceniek két öngóllal is hozzásegítették a hajdúböszörményieket a győzelemhez.

- Kiválóan kezdtük a mérkőzést. A Hajdúböszörmény 12 percig nem tudott mit csinálni a védekezésünkkel. Az előre játékunk ugyan nem mindig működött, de a védekezésünk összefogott volt, határozott és koncentrált. Aztán jött egy 5-6 perces rövidzárlat, ami el is döntötte a meccset. Ezt főleg a koncentrációhiány számlájára lehet írni, pedig, ha ez nem történik, szoros mérkőzésre lett volna kilátás a bajnokesélyes ellen – értékelt Sólyom Attila.

DEAC – Hajdúböszörményi TE I. 1 – 9

- Debreceni Egyetem -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!