Sport

2017.02.20. 08:40

Átvette a vezetést a DEAC

Debrecen - A debreceni egyetemisták ezúttal idegenben arattak sikert a másod­osztályban.

Debrecen - A debreceni egyetemisták ezúttal idegenben arattak sikert a másod­osztályban.

Magabiztos idegenbeli győzelmet aratott a DEAC Kamilla Gyógyfürdő a Békés gárdája felett, ezzel átvette a vezetést a másodosztály Keleti-csoportjában. A Berényi-csapat végig kézben tartotta a mérkőzést, és végül 25 pontos sikert aratott.

Élményt nyújtó csaták

Az elmaradt mérkőzésre Mezőberényben került sor, hiszen a pályaválasztó Békésiek teremproblémák miatt nem tudták vállalni a hazai rendezést. Molnár Andrást a semleges helyszín sem zavarta meg, 10 másodperc elteltével meg is kezdte a pontgyártást. Mindkét együttes igyekezett a festékbe bejátszani a labdát, a centerek palánk alatti csatája élményszámba ment. Az első negyed derekán 11–9-es DEAC-vezetésnél a hazaiak kértek időt, ami érdekes módon inkább őket zavarta meg. A játékrészből hátralévő bő három és fél percben Berényi Sándor tanítványai egy 12–4-es rohanást mutattak be, mellyel megnyugtató 10 pontos előnyre tettek szert.

A folytatásban sikerült rendeznie a sorokat a BSZSK-nak, de a hajdúságiak is ott folytatták, ahol abbahagyták. Egyik oldalon Koma Dániel és Gruda Gergely, másikon pedig Szabó Miklós és Jahmal Jones vette hátára csapatát. Nem engedett a tempóból a DEAC, igyekeztek a tőlük megszokott gyors kosárlabdát játszani, így 5 perccel a nagyszünet előtt már 15-re nőtt a fór (25–40).

Hiába jöttek fel többször is tíz pont közelébe a békésiek, a debreceniek által diktált tempó egész egyszerűen túl gyors volt nekik, ráadásul távolról is elkezdtek betalálni Velkey Jánosék, így megnyugtató előnnyel mehettek pihenőre (30–49).

Jót tett a szünet a hazaiaknak, Komával nem nagyon tudott mit kezdeni a DEAC, 23 perc elteltével a rutinos magasember már 20 egységnyinél járt. Egy ideig még tudták tartani a lépést a házigazdák, ám a folytatásban ismét megrázta magát a hajdúsági alakulat, és tovább növelte előnyét. A több mint hatvan­százalékos debreceni dobóteljesítményre a Békésnek egész egyszerűen nem maradt válasza, három felvonás után a mérkőzés gyakorlatilag el is dőlt (51–78). Az utolsó tíz percre kissé visszavettek a felek, az addig kevesebbet játszók is lehetőséghez jutottak.

Majdnem száz pont

A száz pont ezúttal nem jött össze, „mindössze” 97 pontig jutottak Farkas Attiláék. Magabiztos idegenbeli sikerével a DEAC beérte a listavezető Miskolc–Hódmezővásérhely kettőst, ráadásul jobb kosár­arányának köszönhetően át is vette a vezetést. A következő fordulóban a végelszámolásnál is duplán számító mérkőzés vár a cívisvárosiakra, hiszen jövő hét szombaton a Hódmezővásárhelyhez látogatnak.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!