Sport

2017.02.17. 16:37

Átveheti a vezetést a DEAC Kamilla Gyógyfürdő

Debrecen - A Debreceni Egyetem Sporttudományi Oktatóközpontja adott otthont a Buzánszky Jenő Labdarúgó Egyetemi Kupa és a Kozma Mihály Futsal Kupa nagydöntőinek, míg a DEAC is izgalmas mérkőzések előtt áll.

Debrecen - A Debreceni Egyetem Sporttudományi Oktatóközpontja adott otthont a Buzánszky Jenő Labdarúgó Egyetemi Kupa és a Kozma Mihály Futsal Kupa nagydöntőinek, míg a DEAC is izgalmas mérkőzések előtt áll.

A DEAC Futsal és a Sinter Ladies FC női csapatok bemutató mérkőzésével, divíziódöntőkkel, öregfiúk-meccsekkel, a Queencum zenekar koncertjével és a Debreceni Egyetem pom-pom lányainak, az UD Cheerleaders showjával melegítettek a nézők a Buzánszky Jenő Labdarúgó Egyetemi Kupa és a Kozma Mihály Futsal Kupa nagydöntőire február 16-án a DESOK-ban.

A Kozma Futsal Kupa nyertese a Sinter FC lett, akik a döntőben az A-Men FC-Papírvilággal a rendes játékidőben 0-0-t játszottak, majd büntetőkkel 3-1-re nyertek.

Az este utolsó mérkőzését, az egyetemi kupa divízió I-es döntőjében az A-Men FC-Papírvilág és a Made in Italy lépett pályára. A fordulatos, izgalmas pillanatokban is bővelkedő találkozót végül az A-Men FC-Papírvilág csapata nyerte 2-1-re. A harmadik helyet megosztotta egymással a Sinter FC és a Szabolcsi Ragadozók, miután 0-0-ás döntetlent játszottak.

- A Debreceni Egyetem életében kiemelt szerepet játszik a sport. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy az elmúlt időszakban komoly fejlesztések valósultak meg, kezdve a SET-központtal, ami a maga komplexitásával Közép-Európában is egyedülálló intézmény, de büszkék vagyunk a kupának otthont adó DESOK-ra is, ahol a sportrendezvényeken kívül kiemelkedő tudományos munkát végeznek az ott dolgozók – hangsúlyozta köszöntőjében Bács Zoltán kancellár.

Dunai Antal az eredményhirdetés előtt felidézte, hogy nem idegen a számára Debrecen, hiszen félig innen származik, legutóbb pedig alig néhány hónapja járt a városban, amikor előadást tartott a Debreceni Egyetemen. Az Újpest egykori legendája úgy fogalmazott, hogy a futball mindenkié, ezért nagyon fontos, hogy legyenek a debrecenihez hasonló kupák.

- Én is gyakran játszottam ilyen játékokon. Azon felül, hogy semmihez sem fogható az ilyen tornák közösségteremtő ereje, sok igen tehetséges játékost is látni – fogalmazott Dunai Antal. Hozzátette: külön öröm számára, hogy itt lehetett a Buzánszky Jenőről elnevezett egyetemi kupán, hiszen nem csupán ismerte, hanem jóban is volt a legendás focistával.

Fontos meccs vár a DEAC Kamilla Gyógyfürdőre, hiszen amennyiben megnyerik a következő találkozót, át is vehetik az első helyet a tabellán. Most pénteken pótolják be ugyanis a január első hetéről elhalasztott mérkőzést a Calle Pubfood Békés csapata ellen. A találkozó fordulópont lehet a már hét mérkőzés óta veretlen egyetemi gárda számára, hiszen ha nyernek, a jobb kosárarányuknak köszönhetően átvehetik az élre törhetnek a bajnokságban.

A debreceniek most sem bízhatják el magukat, papíron ugyanis a Békés gárdája erős ellenfélnek számít. Aminek viszont örülhetnek a debreceniek, az az, hogy a januári találkozón Jahmal Jones még nem léphetett volna a pályára, most azonban ennek nem lesz akadálya. A meccs 17 órakor kezdődik a Molnár Miklós Sportcsarnokban.

A női egyetemi kosárcsapat a legutóbbi alkalommal fontos győzelmet aratott Szolnokon, most vasárnap pedig hazai pályán küzd meg az Aluinvent DVTK Miskolc U23-as csapatával. A miskolciak egyébként a legutóbbi fordulóban komoly, 44 pontos vereséget mértek a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Sportegyesület gárdájára.

A férfi futsalosok hétfőn a Mag-Log Team CFT Gödöllő csapatát látják vendégül a DESOK Csarnokban este 6 órától. A DEAC női futsalcsapata igazi hajdú-bihari összecsapásra készül, hozzájuk a Hajdúböszörményi TE I. látogat szombaton délután 2 órakor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!