Sport

2016.12.07. 13:52

Rockzenébe oltott Loki-himnusz

Debrecen - Koronai Árpád és Kozma Norbert egy igazán „ütős” indulóval ajándékozta meg a DVSC-t.

Debrecen - Koronai Árpád és Kozma Norbert egy igazán „ütős” indulóval ajándékozta meg a DVSC-t.

Nem akármilyen apropóból gyűltek össze a DVSC-TVP kézilabdázó hölgyei és a Loki futballistái hétfőn este a Nagyerdei Stadion Loki Klubjában. A sportolókhoz csatlakoztak a trénerek és a vezetők, valamint az utánpótlás néhány tehetsége is, hogy együtt szerepeljenek az új Loki-himnusz készülő videoklipjében.

A dalt az Omen, a Pandora s Box és az Acoustic Gallery frontembere, Koroknai Árpád, vagyis ahogyan a városban mindenki ismeri, „Kori” és Kozma Norbert alkotta meg.

Korábbi P. Box-dal

– Egy korábbi, P. Box-nótának indult szerzeményből született meg a Loki-induló – nyilatkozta a Naplónak Kori, aki szombaton éppen Debrecenben lép föl az Omen zenekar élén.

Koroknai Árpád | Fotó: Molnár Péter

– Az ultrák részéről érkezett a megkeresés, ők tették föl a kérdést nekem, hogy miért nem vesszük föl a korábbi, Tankcsapda-himnusz előtti indulót, amelyet Cserháti Pityi barátommal írtunk anno. Mondtam, hogy az egy húsz évvel ezelőtti dal, jobb lenne helyette egy vadonatúj. Norbival volt egy ötletünk, amely nem illett bele a P. Box repertoárjába, viszont indulónak kiválónak tűnt, a maga középtempójával. A szövegébe több rigmust is beleírtam, miután egyeztettünk a fanatikusokkal, illetve a kézisek és futballisták vezetőivel, mit szeretnének hallani a dalban. A szerzeményt az MMP Studio falai között rögzítettük, a gitárt és a basszusgitárt Kozma Norbi kezelte, szintetizátoron Mosquito játszott, a dobokat pedig Szilágyi Pisti püfölte. Az ultrák közül néhányan bejöttek a stúdióba és az ő hangjuk is hallatszik a felvételen – mondta az énekes.

Rockzene lett

Mint azt a zenész elmondta, a klipforgatás igen oldott hangulatban telt. – Nagyon élveztük mindannyian azt a pár órát. Két-három meghallgatás után már énekelték a sportolók a dalt, nyilván én elfogult vagyok, de véleményem szerint hamar beleragad a fülbe az induló dallama. Természetesen rockzenéről beszélünk, ugyanis belőlünk csak ez jön. Bízom benne, hogy a nagyközönség is hamar megszereti a dalunkat és együtt énekli majd velünk a mérkőzéseken – számolt be Koroknai Árpád.

A nóta a január 13-án, a Hódosban rendezendő DVSC-TVP–FTC Rail Cargo Hungária NB I-es női kézilabda-mérkőzésen hangzik föl először, a klippremiert ugyancsak erre a hónapra tervezik.

HBN-TN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!