Sport

2016.12.11. 11:55

Nagy a baj, kérdés: ez már a mélypont?

Debrecen - A Loki csak jobb gólkülönbsége miatt nem telel kieső helyen, ébresztő, ég a ház!

Debrecen - A Loki csak jobb gólkülönbsége miatt nem telel kieső helyen, ébresztő, ég a ház!

Türelem, építkezünk, a változás gyümölcseit nem lehet egyik napról a másikra leszedni - ehhez hasonló mondatokat hallhattunk mostanság, úgy nagyjából az utóbbi hónapokban. Sajnos, most már a téli szünethez érkezvén ezt el kell felejtenünk, ugyanis olyan mélyrepülést végzett a hétszeres bajnok csapat az idei szezonban, amely mellett nem lehet elmenni szó nélkül semmilyen empátia vagy jóindulat végett.

Az elmúlt szombat ködös, szürke délutánján ugyanis még a legtoleránsabb Loki-drukkrek is lefordultak a székről, vagy káromkodtak kínjukban, pedig „csak” annyi történt, hogy a Debrecen újabb vereséget szenvedett a bajnokságban, a Pontes-érában immáron a nyolcadikat. De most már a sokat emlegetett nézhető játék sem köszönt vissza, sima zakó volt ez, még ha maradtak is ki helyzetek.

Tizenkettő egy tucat

A portugál stáb olyan mértékű türelmet kapott, amelyben ritkán részesülnek errefelé a messziről jöttek, hogy mennyire kiérdemelt ez, azt nem a mi tisztünk eldönteni. Sokkal inkább a klubvezetésé, az elöljárók majd a héten értékelik az eddig látottakat.

Láthatóan nem működik a Leonel Pontes-féle elképzelés, persze, érdemes elgondolkodni azon is, kikkel kellene, hogy hatékony legyen a rendszer. Máshol szabadlistára tett futballistákkal, a DVSC-ben már többször elfelejtett és most újra „felfedezett” játékosokkal, vagy olyan légiósokkal, akikből tizenkettő egy tucat? Nem a szerző és nem egy-két rosszindulatú szurkoló mondja, hanem manapság sokkal többen hívják a keretet teszkósnak. De vajon ez tényleg gazdaságos?

Valamit tenni kell

A hajdúságiak egyébként a Kecskeméten megrendezett találkozón sem kezdtek rosszul az Újpest ellen, itt most lehetne mantrázni, hogy ha Nagy Zoltán hatékonyabbnak bizonyul a szögleteknél az első tíz percben, akkor megvan a vezetés... De nem született meg, sőt, az újpestiek kerültek fölénybe, munkát adva a vendég védelemnek.

A szünet után jött is a fővárosi vezetés, Verpecz ütközött egy támadóval, a kapus által kiejtett labdát Andric verte be közelről. A találat után Holman egalizálhatott volna, de a szólója után felpattant előtte a labda, éppen a lövés pillanatában.

A meccs végefelé még több támadót dobtunk harcba, de ez sem segített, Bardhi a góljával egy remek támadás végén padlóra küldte a Lokit.

Elképesztően gyenge őszi szezont produkált tehát a DVSC, amely jelenleg a tizedik helyen szerénykedik, ha nem akarunk még feketébb időszakot megélni, valamit tenni kell. Mindenkinek.

HBN


Mesterszemmel

Nebojsa Vignjevics: Nem kezdődött jól az összecsapás, sajnos Herist hamar elveszítettük (belga védőnk előreláthatólag 4-6 hét kihagyás után térhet vissza). Az első 45 perc kiegyenlített játékot hozott, mindkét oldalon voltak helyzetek, de nem esett gól. A félidőt követően hamar megszereztük a vezetést, majd a második találatunkkal el is döntöttük a lényegi kérdéseket. Büszke vagyok a fiúkra, ma is minden erejükkel azon voltak, hogy megszerezzük a három pontot. Szeretném megköszönni a szurkolóinknak a biztatást, amivel nemcsak a mai délután, hanem az egész őszi szezonban megtiszteltek bennünket.

Leonel Pontes: Gratulálok az ellenfélnek a győzelemhez. Az első félidő elején voltak helyzeteink, a mérkőzés többi részében az Újpest akarata érvényesült, és megérdemelték a győzelmet. A második félidőben kétes szituáció előzte meg az Újpest gólját. Próbáltam kettős cserével frissíteni a játékunkon, de az új játékosok nem adtak pluszt. Utána is voltak helyzeteink, de ezek kimaradtak. A mai mérkőzésen is volt olyan szituáció, amelyen a Loki játékosait nem megfelelően ítélték meg a játékvezetők.


OTP Bank Liga 19. forduló

Újpest FC – DVSC 2–0 (0-0)

Kecskemét, Széktói Stadion. Vezette: Iványi (Medovarszki, Kormányos II.)

Újpest: Balajcza – Heris (Pávkovics, 3.) Mohl, Kecskés, Windecker – Bardhi, Balogh, Diarra, Balázs – Perovics (Cseke, 73.) , Andric (Lázok, 90.)

DVSC: Verpecz – Nagy Z. (Chuka, 74.), Szatmári, Brkovics, Völgyi – Filip (dr. Horváth, 59.), Tőzsér – Jovanovic, Szekulics, Holman – Vittek (Takács, 59.)

Gól: Andric (48.), Bardhi (78.)

Sárga lap: Diarra (45.), Pávkovics (45+1.), Balázs (56.), Szekulics (68.), Takács (77.), Tőzsér (84.)


Debrecen, Kecskemét – Az Újpest vs. DVSC (2-0) NB I-es mérkőzés után a két edző, Nebojsa Vignjevic és Leonel Pontes értékelte a látottakat.


Kecskemét - Az Újpest vendéglátóként 2-0-ra legyőzte a Debrecen együttesét a labdarúgó OTP Bank Liga 19., idei utolsó fordulójában, szombaton Kecskeméten, ideiglenes otthonában.


Debrecen, Kecskemét - A labdarúgó OTP Bank Liga tizenkilencedik fordulójában a DVSC Kecskeméten lépett pályára az Újpest ellen szombaton 15.30-tól. Az összecsapásról élőben tudósítottunk a Hajdú Online-on.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!