Sport

2016.11.16. 19:16

Úszószövetségi vita - Gyurta Dániel: nincs rend a magyar úszás körül

Budapest - Gyurta Dániel sok mindenben egyetért Hosszú Katinkával, s szerinte a magyar úszásban tapasztalható problémáknak a versenyzők látják kárát.

Budapest - Gyurta Dániel sok mindenben egyetért Hosszú Katinkával, s szerinte a magyar úszásban tapasztalható problémáknak a versenyzők látják kárát.

"Sajnálatosnak tartom, hogy szeretett sportágam a botrányok miatt rendszeresen címlapon van az utóbbi időben. Hosszú Katinka tegnapi nyilatkozatában sajnos sok olyan meglátás van, ami minden úszó számára ismerős, még ha ezekről nyíltan nem is tudnak beszélni" - nyilatkozta az olimpiai és világbajnok mellúszó a 24.hu internetes portálnak, hozzátéve, hogy "látszik, hogy nincs rend a magyar úszás körül".

A 27 éves versenyző szerint a jelenlegi helyzet különösen ártalmas a jövő évi hazai világbajnokságra készülő versenyzőknek, akik közül többeknek ez a verseny lesz pályafutásuk csúcspontja.

"Abban tudok bízni, hogy rövid időn belül olyan döntések születnek a sportvezetésben, amelyek ezen a téren változást hoznak, és amelyek a személyes érdekekkel szemben a medencébe csobbanók érdekeit veszik majd figyelembe" - zárta mondandóját Gyurta.

A Rióban három aranyérmet nyert Hosszú Katinka kedden nyílt levélben szólította fel lemondásra Gyárfás Tamást, a magyar szövetség elnökét, mert szerinte a magyar úszás rendszere érdekek mentén szerveződik, s nem az úszás és az úszók a lényegesek. Többek között megemlítette még, hogy szerinte a feltételek mind a mai napig rosszak, a profi felkészülés körülményei nem biztosítottak sem az uszodában, sem a szárazföldi edzések terén.

Gyárfás Tamás szerdán jelezte, nem mond le, s a helyzet megoldására törekszik.

Gyurta Dániel rövid időn belül másodszor adott hangot nemtetszésének a szövetséggel kapcsolatban. A hónap elején a rövidpályás országos bajnokságot követően bírálta Hargitay András szövetségi kapitányt, amiért öccsét, Gergelyt nem akarta nevezni 400 méter vegyesen a rövidpályás világbajnokságra, annak ellenére, hogy jobb időt ért el a szezonban Bernek Péternél. A kapitány ezt követően változtatott elhatározásán és betette Gyurta Gergelyt 400 vegyesen is a csapatba.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!