Sport

2016.11.20. 09:10

Holman volt a pontmentő

Debrecen - A DVSC az utolsó pillanatban egyenlített az MTK ellen, de a döntetlenre mindenképpen rászolgált.

Debrecen - A DVSC az utolsó pillanatban egyenlített az MTK ellen, de a döntetlenre mindenképpen rászolgált.

Ha azt nézzük, hogy a szombati mérkőzés előttig az MTK Budapest mindössze kilenc gól lőtt aktuális ellenfeleinek, s abból ötöt a veterán támadó, Torghelle Sándor szerzett, akkor nem jött éppenséggel rosszul a hajdúságiaknak a csatár hiánya. A válogatott futballista ugyanis - a szintén „öreg róka” Vukmirral egyetemben - eltiltás miatt csak a lelátóról követhette a Loki vendégjátékát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban. Abban az arénában, amelynek októberi átadása óta először szerepelt Leonel Pontes együttese.

A debrecenieknél is akadt hiányzó, a hét közben megsérült belső védő, Mészáros Norbert el sem utazott a társaival a fővárosba, helyét Szatmári Csaba vette át a hátvédsor tengelyében.

Sarkazós helyzet

Valamivel aktívabban kezdett az MTK, Ramos alig lőtt mellé, de ezt követően ellaposodott a játék. A DVSC sok passzal igyekezett támadást építeni, de ahhoz, hogy igazán veszélyes legyen a játéka, nem voltak eléggé pontosak a piros mezesek. Persze így is megszerezhette volna a vezetést a Loki, de egy szép támadást követően Bobko sarkazását az utolsó pillanatban mentették a védők. Némi fordulat az első játékrész második felétől állt be, akkor még nagyobb nyomást gyakorolt a hazai kapura a Debrecen, de a lövések rendre hatástalanoknak bizonyultak.

Gól a legvégén

A szünet után Borbély már igen közel járt a gólhoz, Braniszlav Danilovics azonban szép vetődéssel lefülelte a labdát. A két gárda nyári meccsén betaláló Vogyicska Bálint ezúttal is kalamajkát okozott, mert az 57. percben becselezte magát a tizenhatoson belülre, ahol a kivetődő kapus elsodorta, jöhetett a büntető! A tizenegyest Kanta József jobb lábbal a jobb sarokba vágta.

A cívisvárosiaknak most már futniuk kellett az eredmény után, de végig kijátszott ziccerig nem nagyon jutottak.

Már-már úgy tűnt, hogy vereség lesz a kirándulás vége, ám az utolsó lehetőséget üstökön ragadta Holman Dávid. A támadó a tizenhatos bal oldaláról ívelt be szabadrúgást, az erősen megrúgott labda mindenki előtt elsuhant és Petkovics kapujának bal oldalában landolt, ezzel pontot mentett a Loki a 95. percben.

A hajdúságiak a következő fordulóban sem kapnak könnyű feladatott, szombaton délután a Szombathelyi Haladással mérkőznek meg Sopronban.

HBN-TN


Mesterszemmel

Teodoru Vaszilisz: Sok problémával küzdöttünk a héten, hiszen Vukmir és Torghelle is eltiltott, így alkalmi hátvédsorral kellett kiállnunk. Az első félidőben nem voltam elégedett a támadójátékkal, ezért is változtattam a második játékrészre. 1-0-nál nem rúgtuk be a helyzeteinket és nem döntöttük el a mérkőzést, ami megbosszulta magát a hajrában.

Leonel Pontes: Hittem a csapatomban és az utolsó 10-15 percben volt két-három lehetőségünk a gólszerzésre, ezért végső soron megérdemeltük a döntetlent. Meccsről-meccsre fejlődik a csapat, jobban tudjuk megtartani és visszaszerezni a labdát, ráadásul több helyzetet tudunk kidolgozni.


OTP Bank Liga 16. forduló

MTK – DVSC 1–1 (0-0)

Új Hidegkuti Nándor Stadion, 1657 néző. Vezette: Andó-Szabó (Georgiou Theodoros, Szalai Balázs)

MTK: Petkovics - Katona, Vass, Baki, Poór - Borbély, Kanta, Szatmári L. (Gera, 46.) - Szatmári I. (Vogyicska, 46.), Nikacs (Varga Sz., 77.), Ramos

DVSC: Danilovics - Jovanovic, Szatmári Cs., Brkovics, Völgyi - Filip, Tőzsér (Takács, 78.) - Mészáros K. (Szakály, 63.), Holman, Bobko (Djelmic, 63.) - Vittek

Gól: 1-0 Kanta (58.), 1-1 Holman (95.)

Sárga lap: Tőzsér (22.), Borbély (31.), Bobko (51.), Danilovics (58.), Brkovics (64.), Ramos (71.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!