Sport

2016.10.19. 12:34

Harmadszor is elrajtolnak a darvak

Debrecen - A verseny szervezőinek célkitűzése az, hogy minél többen értesüljenek az erdő adta sportlehetőségekről.

Debrecen - A verseny szervezőinek célkitűzése az, hogy minél többen értesüljenek az erdő adta sportlehetőségekről.

Harmadik alkalommal rendezi meg a Farkasszigeti daruvonulás-Püspökladányi terepfutó fesztivált a Futó Daru Sport­egyesület. Az október 22-én, szombaton induló eseménynek idén is a Farkasszigeti Arborétum ad otthont, amely az egyesület elnöke, Rácz Krisztián szerint ideális helyszín a sportolára. – Az aszfalton való futás megerőlteti a futók térdét, ezzel szemben az erdei talajon történő sportolás nem veszi igénybe a testet, így jóval egészségesebb – mondta az elnök a Hajdú-bihari Naplónak.

A sport mint tényező

A fesztivált ezúttal is több céllal indították el a szervezők: az Arborétum promotálása, a környezettudatos magatartásra való figyelemfelkeltés, illetve a futás népszerűsítése is az egyesület tervei közt szerepel.

– Püspökladányban megfigyelhető az utóbbi időben, hogy egyre többen követik az egészséges életmódot és a sportolás is jelentős szerepet játszik az itt élő emberek életében. A célkitűzésünk az, hogy minél többen értesüljenek az erdő adta sportlehetőségekről és lehetőleg éljenek is azokkal – jelentette ki Rácz Krisztián.

Sokszínű programok

A szombati terepfutó-versenyen várhatóan háromszáz fő áll rajthoz, közép- és hosszútávfutók, valamint amatőr futók egyaránt megtalálhatóak majd a csodaszép pályán.

A sport szerelmesei több számban is megmérettethetik magukat, többek között 3500, 7000 és 14000 méteres futások alkalmával, de emellett sor kerül majd váltóversenyre is. Érdemes lesz a lábainkat szedni, mert a távot legeredményesebben teljesítők értékes nyereményekben részesülnek.

A fesztivált remek kiegészítő programok kísérik, íjászattal, népi játékokkal és a jurtaépítés mesterségével ismerkedhetnek azok az érdeklődők, akik kilátogatnak az Arborétumba. Az egészségünket is felmérhetjük, ugyanis a Magyar Vöröskereszt Püspökladányi Területi Szervezete jóvoltából vércukor- és testzsírmérésre, illetve testtömegindex meghatározásra kerül sor.

HBN​

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!