Sport

2016.10.28. 13:20

Az Újváros nem adná olcsón a bőrét

Balmazújváros - Bali Richárd szerint a Tatabánya ellen nyújtott teljesítményüket kell „előhúzniuk a kalapból” Csurgón.

Balmazújváros - Bali Richárd szerint a Tatabánya ellen nyújtott teljesítményüket kell „előhúzniuk a kalapból” Csurgón.

A Kőnig-Trade Balmazújváros kézilabdázói üres kézzel távoztak Budakalászról az NB I. előző fordulójában, az újonc Pest megyeiek magabiztos, 31–23-as győzelmet arattak Füzesi Ferenc alakulata ellen. A tizenharmadik helyen álló hajdúságiak már kilenc bajnokit lejátszottak ebben a szezonban, amelyek közül egyet nyertek meg, egy alkalommal döntetlenre végeztek, míg hétszer lógó orral hagyhatták el a játékteret.

A budakalászi mérkőzésnek az elejét nagyon elrontottuk, rossz lövéseket eresztettünk el

– kezdte a beszélgetést Bali Richárd, a Balmaz átlövője. – A szörnyű első negyedórának köszönhetően jelentős különbség alakult ki a csapatok között, amely gyakorlatilag a lefújásig nem változott. Nem egyszerű kiheverni ezt a találkozót, de meg kell próbálnunk a következő feladatra összpontosítanunk.

Bő rotáció

Az újvárosiak a hétvégén újra buszra ülnek, Balázs Sándorék a csurgói csarnokban lépnek pályára szombaton 18 órakor. Az esélyesség terhe a somogyiak vállát nyomja, mivel a táblázaton a negyedik pozíciót birtokolják, az EHF-kupában pedig egy forduló választja el őket a csoportkörtől.

– A Tatabánya otthonában sem nekünk állt a zászló, ennek ellenére szépen helytálltunk. Ebből a teljesítményből kell kiindulnunk, a lehető legtöbbet akarjuk kihozni a következő meccsből. Úgy gondolom, a legfontosabb az lesz, hogy minél stabilabban védekezzünk. A régóta sérült Diorist, valamint Balda Ákost leszámítva mindenki pályára léphet. A Csurgó mestere két azonos képességű sort vethet be, a cserejátékosok ugyancsak fontos szerepet töltenek be a gárdában. Masszív hatos falra számítok, amelyet nehéz lesz áttörnünk. Támadásban kulcsszerepet tölt be Borut Oslak, a nyáron szerződtetett szlovén játékmester jó az egy az egyezésekben, kiválóan teremt helyzetet a társainak, valamint a beállót is remek passzokkal szokta megjátszani. Sótonyi László egy remek képességű jobbátlövőt vethet be, ezért Astrashapkinra oda kell figyelnünk. A csurgói emberek szeretik a kézilabdát, minden összecsapáson fantasztikus hangulatot teremtenek, valószínűleg hétvégén is sokan lesznek a lelátókon – zárta mondandóját a 27 esztendős kézis, aki a bajnokságban eddig 28 találatot termelt.

HBN-BÁ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!